KARRIERE

Microsoft lokker norske studenter

Steve Ballmer skal klippe snoren for Microsofts forsinkede studentordning i Norge.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. sep. 2008 - 12:33

Microsoft Norge kunngjorde i dag at Microsofts DreamSpark-initiativ omsider skal gjøres tilgjengelig for norske studenter. Initiativet innebærer at studenter får gratis tilgang til en serie Microsoft-verktøy rettet mot utviklere og designere. Dette kommer i tillegg til Express-produktene som er fritt tilgjengelige for alle.

Microsoft lanserte initiativet i februar i år, men bare for studenter i ti utvalgte land. Løftene den gang var at ordningen også skulle omfatte norske studenter fra slutten av mars.

Nå blir den norske lanseringen av DreamSpark i stedet lagt til Microsoft-sjef Steve Ballmers kommende norgesbesøk, den 30. september.

DreamSpark vil i Norge være tilgjengelig for alle studenter i Norge som er tilknyttet den offentlige studentdatabasen Feide, eller studenter som kan identifisere seg med internasjonalt studentbevis.

Ifølge Rune Zakariassen, fagansvarlig for forskning og høyere utdanning i Microsoft Norge, er bruken av Feide-databasen som er årsaken til forsinkelsen.

- Integrasjonen med Feide-databasen har tatt lenger tid enn planlagt, sier han til digi.no.

Microsoft Norge skriver i dagens pressemelding at selskapet ønsker å gi studenter innen alle fagområder den enkleste veien til ekte og profesjonelle teknologiverktøy. Selskapet håper at DreamSpark vil tilby studentene de verktøy de trenger under utdannelsen og de ferdigheter de trenger i arbeidslivet.

Selv om DreamSpark vil være tilgjengelig for alle studenter, mener Microsoft at DreamSpark vil være til størst nytte for studenter innen design, programvareutvikling, spillutvikling og systemdrift.

Dette gjenspeiler seg i produktene som tilbys. Produktene som er med i ordningen nå, vises i illustrasjonen nedenfor.

Produktene i Microsofts DreamSpark
Produktene i Microsofts DreamSpark

Ifølge Microsoft Norge skal også Windows Server 2008 og SQL Server 2008 gjøres tilgjengelig via DreamSpark innen kort tid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.