UTVIKLING

Microsoft lokker på ferske webutviklere

«WebMatrix» skal gjøre det enkelt å komme i gang med nettstedet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juli 2010 - 14:01

Microsoft kom i går med en betaversjon av et nytt verktøy for relativt ferske webutviklere. Pakken heter WebMatrix og inkluderer alt det som er nødvendig for å lage relativt enkle, dynamiske websider.

Microsoft skriver i en introduksjon at det kommende produktet, som nå er tilgjengelig i en betaversjon, skal komplettere selskapet produktportefølje for webutviklere og bedre kunne betjene små utviklingsgrupper innen små- og mellomstore bedrifter, hobbyutviklere og studenter.

Hele løsningen er gratis, så sant man har en Windows-basert maskin å kjøre den på.

WebMatrix består av blant annet webserveren IIS Developer Express, webrammeverket ASP.NET og den integrerte databaseløsningen SQL Server Compact. Både webserveren og databaseløsningen er nye produkter fra Microsoft.

I tillegg til å være enkel å installere og komme i gang med, skal WebMatrix kunne ta utgangspunkt i ferdige, åpen kildekodebaserte webapplikasjoner som tilbys gjennom Microsoft Web App Gallery. Dette inkluderer WordPress, Drupal og Joomla!.

WebMatrix skal dessuten inkludere verktøy for søkemotoroptimalisering og støtte for en ny syntaks som Microsoft kaller Razor.

Webside-redigering i Microsoft WebMatrix
Webside-redigering i Microsoft WebMatrix

Målet til Microsoft er selvfølgelig å gjøre selskapets webløsninger mer attraktive for mindre nettsteder, med det mål at nettstedene etter hvert tar i bruk mer voksne utgaver av Visual Studio og SQL Server når det blir behov for dette. Derfor skal det være svært enkelt å flytte WebMatrix-baserte nettsteder over i de mer avanserte løsningene.

Den første betaversjonen av WebMatrix er tilgjengelig for nedlasting fra denne siden.

Ifølge ZDNet.com er planen å lansere WebMatrix innen utgangen av året, dersom tilbakemeldingene fra brukerne er positive.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.