Microsoft lover bedre søk allerede i år

Under press fra Google, har Microsoft framskjøvet lanseringen av sitt nye søkeprogram og Internett-søk.

Microsoft har reagert tregt og vært en av dem som har latt Google kapre førsteplassen på nettsøk. Nylig lanserte Google et nytt tilbud - en søkemotor som lar brukere lete etter innhold på sine harddisker.

Dette er Microsofts hjemmebane, men Windows har aldri vært spesielt sterk på søk. Windows XP har riktignok en forbedret mulighet innebygget, men indekseringen som gjør søkene raskere må brukeren selv skru på.

Nå skal Microsoft slå tilbake mot Google. Selskapet viste frem en tidlig versjon av et bedre søkeprogram for harddiskinnhold i sommer, men da ble en lansering ikke lovet før sammen med Longhorn, arvtageren til Windows XP som skal komme i 2006.

Microsoft har åpenbart nå tatt trusselen fra Google på alvor og snudd om på planene sine. I forbindelse med Microsofts kvartalsresultater på fredag, dukket det opp interessant nyheter.

Microsoft skal nå å lansere et bedre søkeprogram for harddisken før året er omme, fortalte John Conners, Microsofts finansdirektør til analytikere på fredag. Og dette verktøyet vil trolig være klar til å ta i bruk Microsofts nye søkemotor for Internett også.

Microsofts nettsøkemotor vil lanseres i en beta-versjon før året er omme, forteller en ikke identifisert representant til Cnet.

Det nye verktøyet vil bli lansert med en MSN-logo og altså gi tilgang til både søk på harddisken og innhold på nettet, akkurat slik det nye Google Desktop Search nå gjør.

Microsofts søkemotor på MSN i dag er innleid teknologi som servere treff fra Inktomi. At Yahoo kjøpte Inktomi og at Google ble stadig sterkere fikk Microsoft til å offentliggjøre i fjor at selskapet arbeider med å utvikle sin egen Internett-søkemotor.

En av bitene som kommer i Microsofts nye søkeverktøy er kjent - Microsoft kjøpte tidligere i år Lookout, et verktøy som lager et ekstra søkefelt i epost-klienten Outlook. Lookout kan lastes ned gratis. Les mer og last ned Outlook her.