BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lover høyere utviklingstakt

Avstanden mellom serverlanseringene til Microsoft er blitt for stor. Selskapet lover nå høyere lanseringstakt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. nov. 2005 - 10:27

Med fem år mellom SQL Server 2000 og SQL Server 2005, har Microsoft kommet til at noe må gjøres. En så lav lanseringstakt betyr at brukerne ofte må vente svært lenge på å få tilgang til ny og spennende teknologi. Dette øker faren for at de går over til andre leverandører, som kanskje kan levere det siste nye langt raskere.

Microsofts serverdivisjon, som har blitt selskapets viktigste kilde til vekst, planlegger å akselerere utviklingstakten for å unngå den typen forsinkelser som har karakterisert noen av selskapets mest kjente produkter. Dette forteller Bob Muglia, senior visepresident for Microsofts Server and Tools-divisjon, til Financial Times.

Også Windows Vista, som skal komme sent neste år, er betydelig forsinket. Serverutgaven av denne, foreløpig kjent som Longhorn Server, vil antagelig komme enda et år senere.

Til tross for forsinkelsene, gjør Microsofts Server and Tools-divisjon det bra. Divisjonen stod for 40 prosent av veksten til selskapet i det forrige regnskapsåret, som ble avsluttet i juni. I kvartalet som ble avsluttet i september, stod serverdivisjonen for 49 prosent av veksten.

    Les også:

Men forsinkelsene som til nå har preget Microsoft, kan ha sin pris.

- Det vil kunne svekke Microsofts innsats for å overtale flere bedriftskunder til å kjøpe abonnementsavtaler for programvaren, en ordning som er ment å gjøre Microsofts omsetning jevnere og mer forutsigbar. Kunder som kjøpte treårs abonnementsavtaler da den forrige utgaven av SQL Server kom ut, vil ikke ha fått noe igjen for pengene sine, sier Rob Helm, analytiker ved Directions on Microsoft, til Financial Times.

Derfor sier Muglia nå at hans mål er å kunne lansere nye versjoner av Microsofts serverprodukter hvert annet år i framtiden. Han gir omskrivningen for å støtte Microsofts .NET-arkitektur skylden for at utviklingen av SQL Server 2005 har tatt mer enn fem år.

Muglia avslørte også at Microsoft nå planlegger å slå tilbake mot den åpen kildekodebaserte Apache, som dominerer markedet for webservere. Microsoft har startet en ny satsing på webbaserte applikasjoner, i tillegg til tykke applikasjoner som Office. Det er ventet at dette vil bidra til en eksplosjon i webservermarkedet de nærmeste årene.

Muglia skal ha beskrevet Apache som et "forbannet godt produkt", men hevder ifølge Financial Times at Microsoft vil ha et enda bedre produkt å tilby så snart den neste utgaven av Windows er ferdig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.