BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lover Notes-killer i januar

Det blir en travel høst for Microsoft. I tillegg til Windows 2000, lover Bill Gates å ha en ny versjon av post-systemet Exchange som skal kunne hamle opp med Lotus Notes.

Einar Ryvarden
17. juni 1999 - 12:54

Etter å ha ligget lavt i gruppevare-markedet i mange, år skal Microsoft gjøre et nytt forsøk over jul på å ta opp kampen med Lotus Notes. I disse dager har Microsoft begynt den første markedsføringen av "Platinum", den kommende oppgraderingen av Exchange.

I flere år har Microsoft solgt Exchange primært som et e-postprogram, men i 1995-96 prøvde selskapet å markedsføre programmet som gruppevare. Med Visual Basic skulle utviklere kunne lage nye programmer på toppen av Exchange slik de gjør i Lotus Notes, men de nye programmene uteble.

Siden den gang har Microsoft lansert Outlook som den enkle post-klienten og satser nå på nytt. For å skaffe seg de første Exchange-programmene har daglig leder i Microsoft Steve Ballmer personlig involvert seg i et samarbeidsprosjekt med norske Ark/Cinet om lage en Microsoft-versjon av deres Notes-baserte Symfoni.

Kampen om gruppevare er en kolossenes duell. Av dem som bruker gruppevare, har IBM/Lotus 45,5 prosent av brukerne og Microsoft 32,5 prosent. Men Microsoft vokser litt raskere enn Lotus, sier analyseselskapet IDC.

Microsoft lover nå å lansere Platinum 90 dager etter Windows 2000. Dette er ikke en tilfeldighet, for Platinum krever Windows 2000. Microsoft hevder at produksjonen av Windows 2000 starter i oktober, noe som gir en Platinum-lansering i januar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.