Microsoft lover smartere fil-kopiering

Microsoft er nesten ferdig med en ny og smartere måte å overføre filer på. Teknologien kommer til høsten.

Microsoft er nesten ferdig med en ny og smartere måte å overføre filer på. Teknologien kommer til høsten.

Under en presentasjon på sin TechEd-konferanse i Florida i går, la Microsoft frem sine planer på serversiden ihelt frem til 2010. Selskapet offentliggjorde likevel også mer nærliggende og matnyttige nyheter.

I fjerde kommer en større oppgradering av Windows Server 2003. R2-oppdateringen vil inneholde en større nyhet som Microsoft kaller «remote differential compression». Teknologien er skal kunne brukes på alle typer filer og gjør at Windows-servere kan replikere endringer i filer mellom hverandre, skriver Eeweek.

Tatt i bruk vil dette redusere belastningen på nettverket og serverne kanskje betraktelig, for i dag må man overføre hele filen på nytt dersom et tegn eller status er endret.

Det er også mulig at R2 får et nytt mer finmasket sikkerhetsystem som lar IT-sjefer sette en brannvegg per applikasjon.

Microsoft lover også forbedringer på teknologier som forent ID (at ulike ID-systemer snakker sammen), web services, SOA og arbeidsflyt.

Microsoft spikrer nå - etter flere utsettelser - at server-versjonen av Longhorn skal kommer i 2007, men selskapet sier ikke noe om når.

Mange kunder vil kanskje vente med å kjøpe den første versjonen, for Microsoft arbeider allerede med en Longhorn-oppdatering. Hva denne vil inneholde ble ikke konkretiser. Det mye omtalte nye filsystemet WinFS skal etter alt å dømme være med i den første versjonen.

Til toppen