Microsoft lover talestyrt e-post

Microsoft har avslørt flere forbedringer som kommer i neste utgave av gruppevaren Exchange.

Microsoft har avslørt flere forbedringer som kommer i neste utgave av gruppevaren Exchange.

Microsoft planlegger å komme med en ny utgave av gruppevaresystemet Exchange i slutten av 2006. Allerede nå har selskapet begynt å avsløre hva den nye utgaven, Exchange 12, skal bringe med seg av nyheter. Serveren går foreløpig under kodenavnet E12.

– Hvis to kunder kjører E12, vil det automatisk opprettes en sikker forbindelse mellom dem, sier Kim Akers, seniordirektør for Microsoft Exchange-gruppen, til ZDNet Australia. Hun forteller at denne funksjonaliteten skal være basert på standardene S/MIME (Secure Multipurpose Internet Mail Extensions) og X.509 for kryptering med offentlig nøkler og digitale sertifikater.

Ifølge Akers skal Microsoft gi de endelige spesifikasjonene til en relevant standardiseringsorganisasjon slik at også andre e-postservere skal kunne fungere sammen med Exchange.

Andre kommende nyheter i neste utgave av Exchange, er skriptstøtte i alle ledd, omdesignet administrasjonskonsoll, og mulighet for å arkivere e-postmeldinger sortert etter for eksempel avsender eller et utvalg av mottakere, for eksempel ledergruppen i et selskap. Dette siste skal møte strengere krav til visse bedrifter om arkivering av all e-post.

Exchange 12 vil ifølge ZDNet Australia også integrere e-post, talepostkasse og faksmeldinger i en enkel innboks. Den skal videre støtte tekst-til-tale-oversetting, slik at brukerne kan få lest opp e-postmeldinger via mobiltelefonen. Lyttingen skal kunne administreres ved hjelp av talekommandoer.

I tillegg til bedre støtte for sikkerhetskopiering, klynger og 64-bits-systemer, skal den kommende Exchange-utgaven tilby nye API-er for webtjenester som skal gjøre det enklere for webutviklere å integrere Exchange i sine egne løsninger.

For sluttbrukerne skal forbedret kalenderfunksjonalitet være noe å se fram til. Dette inkluderer "Smart meeting booker", en funksjon som undersøker flere brukeres kalendere for å finne fram til tidspunkter hvor alle er ledige.

    Les også:

Til toppen