Microsoft lukker 11 sikkerhetshull

Microsoft publiserte i går seks nye sikkerhetsbulletiner som omhandler til sammen 11 sårbarheter i selskapets programvare.

    Les også:

De mest alvorlige sårbarhetene finnes i .Net Framework 2.0 og eldre, og i Excel 2003 og nyere. Disse sårbarhetene åpner for fjernkjøring av vilkårlig kode og gjør det i verste fall mulig for angripere å oppnå full kontroll over det sårbare systemet.

Dessuten finnes det en kritisk sårbarhet som kan få lignende konsekvenser i serverutgavene av Windows 2000 og 2003.

Også sårbarheter i Publisher 2007 og Internet Information Services (IIS) 5.1 i Windows XP kan åpne for fjernkjøring av vilkårlig kode, men vellykket utnyttelse av disse er avhenger av at visse betingelser er oppfylt, noe som gjør at de av Microsoft ikke regnes som kritiske sårbarheter.

Sammen med sikkerhetsoppdateringene har Microsoft også utgitt en ny kompatibilitetsoppdatering til Windows Vista. Detaljer om denne finnes på denne siden. Dessuten tilbys en oppdatering til Windows XP og nyere som inkluderer en mikrokode som skal forbedre stabiliteten til systemer basert på visse Intel-prosessorer, først og fremst i Core 2-familien. Flere detaljer finnes her.

Les mer om: