Microsoft lukker 26 sikkerhetshull

Microsoft publiserte tirsdag kveld ti nye sikkerhets-oppdateringer til selskapets programvare.

Microsoft har publisert nye sikkerhetsoppdateringer til selskapets programvare. Ti oppdateringer skal lukke godt over tjue sikkerhetshull med varierende alvorlighetsgrad. De mest alvorlige har vært kjent i flere uker og utnyttes aktivt av ondsinnede for å oppnå full tilgang til maskinen. Andre kan i verste fall utnyttes i tjenestenektangrep til å få delsystemer til å krasje eller svikte på annet vis.

Fire av de seks mest alvorlige sikkerhetsoppdateringene gjelder for ett eller flere av Microsofts Office-produkter. Flere gjelder også for Mac-produktene.

Sikkerhetsfikser er tilgjengelig for Office 2000 og nyere, Microsoft Office 2004 for Mac og nyere, samt Windows 2000 og nyere.

En oversikt over sikkerhetsfiksene og sårbarhetene de fjerner, finnes på denne siden. Sikkerhetsfiksene er som vanlig tilgjengelige gjennom Microsoft Update-tjenesten.

    Les også:

Den alvorlige sårbarheten i Internet Explorer knyttet til KeyFrame()-metoden, skal derimot ikke ha blitt fjernet., selv om det har gått over en måned siden Microsoft bekreftet den. Selskapet har dog publisert råd for å redusere risikoen.

Til toppen