AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft lukter på nettkjempe

Skal få granske Yahoo-tall for eventuelt oppkjøp.

Microsoft har fått tilgang til Yahoos interne regnskaper. Allerede neste uke kan det bli klart for budkrig om selskapet.
Microsoft har fått tilgang til Yahoos interne regnskaper. Allerede neste uke kan det bli klart for budkrig om selskapet.
24. nov. 2011 - 08:39

I hele høst har en rekke aktører sirklet rundt nettgiganten Yahoo med tanke på oppkjøp. Etter at selskapets toppsjef, Carol Bartz fikk sparken i september har det vært sterke rykter om flere mulige oppkjøpskonstellasjoner.

Nå melder flere amerikanske finansmedier at Microsoft skal ha fått en såkalt “non-disclosure” avtale, lik en taushetserklæring, med Yahoo for å gjennomgå regnskapet.

Det opplyser en kilde som har kjennskap til forhandlingene. Også en del oppkjøpsfond, som Silver Lake og TPG Capital, skal ha fått adgang til regnskapet. At mulige budgivere får tilgang til selskapets interne regnskaper er første steg på veien før et bud kan presenteres.

Ifølge Bloomberg News skal Yahoos finansielle rådgivere i prosessen ha bedt Microsoft og andre interesserte komme med et bud i løpet av neste uke, men det er lite trolig at den amerikanske programvarekjempen kjøper hele selskapet på egen kjøl, men heller kjøpe en minoritetspost i samarbeid med en annen finansiell aktør.

Yahoo og Microsoft signerte i 2009 en avtale som ifølge selskapene skulle «endre søkelandskapet».

Dette innebar at Yahoo skulle benytte Microsofts søketjeneste Bing på sine portaler i ti år, mens Yahoo skulle drive det søkebaserte salget. Men for Yahoo har det vært svært tøft å konkurrere med Facebook og Google, som tar stadig mer av annonsegrunnlaget fra selskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.