Microsoft lurt av falske apper

Windows Store-kontrollen feilet.

Microsoft lurt av falske apper
Microsoft er nødt til å rydde i app-butikken sin etter det ble kjent at et hundretalls falske programtitler har vært utgitt gjennom Windows Store. Bilde: Per Ervland

Et større antall jukseapplikasjoner er oppdaget i Windows Store, den innebygde distribusjonskanalen for programvare som ble innført med Windows 8.

Det dreier seg om regelrett svindel. Minst hundre falske apper og spill har passert godkjenningsprosedyrene til Microsoft uten hinder, melder The Next Web.

Verdiløs programvare har vært fremstilt med populære titler i et åpenbart forsøk på å lure folk til å laste ned. Noen av utgivelsene var gratis, men de fleste skal ha kostet mellom 4,99 og 28,99 dollar.

Narre-appene har blant annet inkludert navn som Google Chrome, Mozilla Firefox, Dropbox, Photohop og Norton Antivirus, og selv Microsofts egne produktnavn har vært misbrukt.

Microsoft kunne nylig markere at katalogen har rundet 100.000 tilgjengelige titler, men i hvert fall noen av disse har vært av høyst tvilsom kvalitet.

Det fremgår ikke om falskvaren også kan ha inneholdt skadelige elementer som trojanere eller andre uhumskheter.

Tar grep

I en uttalelse bekrefter Microsoft at de er kjent med de falske appene. De sier imidlertid ingenting om hvorfor eller hvor det sviktet i godkjenningsprosessen.

– Vi er kjent med forholdet og vil aktivt fjerne apper av liten verdi eller som forvirrer kundene. Prosessen med å godkjenne apper er under kontinuerlig evaluering, for å sørge for at Windows får en app-katalog av best mulig kvalitet, lover selskapet.

    Les også:

Les mer om: