BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft Lync får Skype-støtte

Skal forene to separerte verdener.

Til sommeren vil det bli mulig for brukere av Microsoft Lync å kontakte Skype-brukere via nettopp Lync.
Til sommeren vil det bli mulig for brukere av Microsoft Lync å kontakte Skype-brukere via nettopp Lync. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. feb. 2013 - 11:42

Microsoft tilbyr i dag flere ulike kommunikasjonsplattformer, men mulighetene for kommunikasjon på tvers av de ulike plattformene er ikke alltid like gode.

Under selskapets Lync Conference 2013 som blir arrangert i San Diego, California, denne uken, kunngjorde Tony Bates, president i Microsofts Skype-divisjon, at selskapet jobber med å løse dette.

I juni i år skal det nemlig bli mulig å benytte Lync, Microsoft forente kommunikasjonsplattform for virksomheter, å kommunisere direkte med brukere av Skype. Både lynmeldinger, tale og tilstedeværelse støttes.

Microsoft anser dette som begynnelse på det selskapet kaller for B2X, en forent tilnærming til kommunikasjon, hvor brukeren settes i fokus, framfor siloer fokusert på én oppgave eller protokoll. Skype-divisjonens offisielle visjon er «from the living room to the boardroom».

En annen nyhet som ble presentert i går, er Lync Room System. Dette er en løsning som skal gjøre det enklere å dele alle typer innhold med andre deltakere under videokonferanser, ikke bare video. Dette er funksjonalitet som vil tilbys i kommende konferanserom-produkter fra i alle fall Crestron, Lifesize, Polycom og SMART.

Apps

Om noen uker, i begynnelsen av mars, skal Microsoft lansere Lync 2013 mobil- og nettbrettapplikasjoner. I første omgang kommer disse til Windows Phone 8 og iOS, mens en Android-utgave kan ventes i begynnelsen av april. Applikasjonene skal ha støtte for IP-telefoni og video over IP. Brukere av iPad vil kunne de delte skrivebord og applikasjonsinnhold under et Lync-møte.

Under sin hovedtale i går fortalte Bates også om Lync-oppdateringer som skal introduseres i løpet av de neste 18 månedene.

Oppdateringer

Det loves at Lync Online-oppdateringer vil komme hvert kvartal, og at en ny Lync Server-versjon skal lanseres i andre kvartal av 2014. Det loves «enterprise voice»-støtte Lync Online og Office 365. Dette er funksjonalitet som skal kunne erstatte bedriftens tradisjonelle telefonsentral.

Lync Online skal også få støtte for det Microsoft kaller for strukturerte møter, og den kommende versjonen av Lync Server åpner for overgang for kunder som benytter Live Meeting.

På sikt loves det også interoperabilitet mellom Lync og videokonferansesystemer fra andre leverandører.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.