Microsoft må betale koreansk millionbot

Myndighetene i Sør-Korea mener Microsoft har brutt landets anti-trustlovgivning. Bøter og stripping blir resultatet.

Myndighetene i Sør-Korea mener Microsoft har brutt landets anti-trustlovgivning. Bøter og stripping blir resultatet.

Helt siden RealNetworks og sørkoreanske Daum anmeldte Microsoft til Sør-Koreas kommisjon for rettferdig handel (KFTC)i 2001, har kommisjonen etterforsket Microsofts mulige brudd på landets anti-trustlovgivning som følge av buntingen av Windows Messenger og Windows Media Player i Windows XP. Nå har kommisjonen endelig kommet med sin beslutning.

Microsoft er blitt funnet skyldig og er gitt en bot på 32 millioner dollar. Dette skriver BetaNews.

Dessuten må Microsoft tilby to forskjellige utgaver av Windows XP i Sør-Korea. Én hvor verken Windows Messenger eller Windows Media Player er inkludert, og én som i tillegg til de to verktøyene, også inneholder lenker som dirigerer kundene til nedlastingsområder for konkurrerende produkter.

Dette skjer til tross for at Microsoft og Daum inngikk et forlik i saken for mindre enn en måned siden, men er likevel ikke overraskende, siden KFTC den gang uttalte at den ville fortsette å granske Microsoft uavhengig av forliket.

    Les også:

Etter at avgjørelsen var blitt kjent, skal representanter for KFTC ha fortalt pressen at kommisjone mener at Microsoft bunting av produkter i Windows XP utgjør misbruk av Windows' dominerende posisjon i markedet, uredelig markedspraksis i forhold til monopolreguleringer og forordninger for rettferdig handel.

Ifølge BetaNews har Microsoft 180 dager på seg til å føye seg til beordringen, som vil vare i 10 år. Etter fem år kan selskapet påklage avgjørelsen én gang i året, avhengig av markedsforholdene.

I en pressemelding skriver Microsoft at selskapets integrasjon av lynmeldings- og mediespillerfunksjonalitet i WIndows har gikk kundene stor verdi og muligheter for koreanske utviklere som skriver applikasjoner som kjøres på Windows, eller som lager enheter for Windows.

Microsoft mener at avgjørelsen vil kunne gi en dempende effekt på innovasjonen i Sør-Korea.

- Vi har til hensikt å anke avgjørelsen fordi den ikke er i overensstemmelse med koreansk lov. Ikke desto mindre vil vi fortsette å utvikle produkter for koreanske konsumenter på en måten som er i overensstemmelse med alle lover og som er konkurransefremmende, heter det i pressemeldingen.

Tidligere har selskapet truet med enten å trekke Windows fra markedet i Sør-Korea, eller å forsinke nye, koreanske versjoner av operativsystemet. Dette ser ikke lenger ut til å være aktuelt.

Til toppen