BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft må tilbakebetale overpris på Windows

Microsoft-kunder i California får tilgodelapper på opptil 29 dollar per lisens, ifølge et forlik i et bredt anlagt privat søksmål.

13. jan. 2003 - 09:03

Les også:

Dersom ikke utbetalingene når 1,1 milliarder dollar, skal to tredeler av differansen utbetales til det offentlige skoleverket i fattige områder.


Forliket må godkjennes av en dommer i San Francisco før det kan settes ut i live. Da har kundene fire måneder på seg til å kreve sitt tilgodehavende. Dommeren skal også fastsette honoraret til advokatene som forhandlet med Microsoft. Dette honoraret må dekkes av Microsoft, og kan ikke trekkes fra erstatningsbeløpet.

Erstatningene utgjør en prisreduksjon på rundt 28 prosent for 13 millioner brukere, hvorav 80 prosent innen næringslivet. Et firma med 400 PC-er kan typisk vente seg en erstatning på 25.000 dollar, heter det.

Tilsvarende søksmål er fremmet i 16 andre delstater. Advokatene som forhandlet fram forliket i California mener de andre delstatene kan oppnå tilsvarende løsninger. Microsoft hevder derimot at Californias lovgivning er så spesiell at det ikke kommer på tale å gjøre dette forliket til modell for andre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.