Microsoft-mann varte ikke lenge hos Oracle

Microsofts tidligere finansdirektør Greg Maffei fikk samme stilling i Oracle i juni i år. Nå har han sluttet.

Microsofts tidligere finansdirektør Greg Maffei fikk samme stilling i Oracle i juni i år. Nå har han sluttet.

Det vakte oppsikt i juni da 45 år gamle Greg Maffei ble ansatt som president i Oracle – i tillegg til de eksisterende presidentene Charles Philips og Safra Catz – og enda mer da ha måneden etter ble konstituert som selskapets finansdirektør etter Harry You som fikk stillingen i november i fjor.

Maffei var finansdirektør hos erkerivalen Microsoft fra juli 1997 til desember 1999, der han sluttet for å bli toppsjef i teleoperatøren 360networks, en stilling han hadde til han gikk over til Oracle. Han ble betraktet som en «deals guy», det vil si en som ordner oppkjøp.

Hans få måneder i Oracle skal i følge både Financial Times og Wall Street Journal ha vært preget av gnisninger med Oracles to øvrige «deals guys», det vil si med-presidentene Catz og Philips. Han skal også ha blitt skuffet over ikke å ha fått signaler om at han med tid og stunder kunne vente seg å ta over som toppsjef.

Ryktene om at Maffei var på vei ut av Oracle begynte å svirre for to uker siden da en analytikersamling ble avlyst og så erstattet av en middag der Maffei ikke dukket opp og der Phillips nektet å svare på spørsmål om Maffei fortsatt var ansatt i selskapet. Goldman Sachs-ayalytiker Rick Sherlund offentliggjorde et notat som oppsummerte grunnene man kunne ha til å tvile på om Maffei fortsatt var ansatt.

Dagen etter gikk toppsjef Larry Ellison ut med en melding om at Maffei «ser på en fantastisk karrieremulighet» og at «vi ønsker ham vel».

Ny finansdirektør er Catz. Hun får denne oppgaven i tillegg til ansvaret hun allerede har som sjef for Oracles internasjonale virksomhet, og blir en enda mektigere kvinne i den internasjonale IT-bransjen.

Til toppen