Microsoft med alt i ett for utviklere

Med Office og BackOffice befestet Microsoft sin posisjon på bruker- og serversiden. Visual Studio er en ny pakkeløsning, beregnet på utviklere.

Med Office og BackOffice befestet Microsoft sin posisjon på bruker- og serversiden. Visual Studio er en ny pakkeløsning, beregnet på utviklere.

Nok en gang tilbyr Microsoft en helintegrert løsning, denne gang på utviklerverktøy. Visual Studio, som den nye pakkeløsningen heter, omfatter alle de tradisjonelle verktøyene: Visual Basic v5.0, Visual C++ v5.0, Visual Fox Pro v5.0 og Visual J++ v 1.1. I tillegg er det lagt inn et eget utviklerverktøy for web-applikasjoner, kalt Visual Interdev. Interdev inkluderer alt man trenger for å utvikle, publisere og drifte databasebaserte web-applikasjoner.

- Visual Studio er det mest komplette integrerte utviklerverktøy på markedet, sier Product Manager Community Marketing, Kostas Mallios, til Digi:data. Han legger til at Microsofts satsing på utviklerverktøy ikke er noen primærinntektskilde.

- Vi pleier å si at utviklerverktøy utgjør 5 prosent av vårt overskudd, men likevel 25 prosent av vår forretningsdrift, sier Mallios, og forklarer at mye av årsaken til viktigheten av utviklerverktøyene er sideeffektene til Microsofts andre produkter.

- Vår utviklerpakke er knyttet sterkt opp til Office 97, og tilbyr utviklere å lage applikasjoner som kommuniserer og utnytter mulighetene i Office-pakken sier Mallios.

Microsoft har etterhvert etablert en meget sterk posisjon i utviklermiljøet. Göran Ölander fra Microsofts markedsavdeling i Sverige har oppskriften på framgangen.

- Vi har de beste støttefunksjonene for utviklere, noe som tydeligvis har vært svært viktig for å få utviklernes gunst, sier Ölander som tror på stor suksess for den nye verktøypakken.

- Vi har trukket fulle hus under Developer Days i både Europa og USA. Dette bekrefter interessen for de nye verktøyene, sier Ölander.

Ambivalent om Java

Inkludert i verktøypakken har Microsoft også i den sterkt profilerte Visual Java ++ v1.1. At dette utviklerverktøyet for Java er att med, tyder på at Microsoft ikke lukker øynene for for hva som skjer på Java-fronten.

- Vi mener at Windows 95 er en meget god plattform for å kjøre Java, og Visual J++ gir utvikleren muligheten til å integrere Java applikasjoner med ActiveX applikasjoner for windows, sier Ölander som tror på at Java etterhvert vi få en viss utbredelse. Han kollega Mallios er imidlertid mer skeptisk.

- Det virker som om folk venter på at en enorm rockekonsert skal komme til byen, men den er stadig forsinket, avslutter Mallios.

Til toppen