BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med alt i ett for utviklere

Med Office og BackOffice befestet Microsoft sin posisjon på bruker- og serversiden. Visual Studio er en ny pakkeløsning, beregnet på utviklere.

Eirik Flaa
3. apr. 1997 - 23:00

Nok en gang tilbyr Microsoft en helintegrert løsning, denne gang på utviklerverktøy. Visual Studio, som den nye pakkeløsningen heter, omfatter alle de tradisjonelle verktøyene: Visual Basic v5.0, Visual C++ v5.0, Visual Fox Pro v5.0 og Visual J++ v 1.1. I tillegg er det lagt inn et eget utviklerverktøy for web-applikasjoner, kalt Visual Interdev. Interdev inkluderer alt man trenger for å utvikle, publisere og drifte databasebaserte web-applikasjoner.

- Visual Studio er det mest komplette integrerte utviklerverktøy på markedet, sier Product Manager Community Marketing, Kostas Mallios, til Digi:data. Han legger til at Microsofts satsing på utviklerverktøy ikke er noen primærinntektskilde.

- Vi pleier å si at utviklerverktøy utgjør 5 prosent av vårt overskudd, men likevel 25 prosent av vår forretningsdrift, sier Mallios, og forklarer at mye av årsaken til viktigheten av utviklerverktøyene er sideeffektene til Microsofts andre produkter.

- Vår utviklerpakke er knyttet sterkt opp til Office 97, og tilbyr utviklere å lage applikasjoner som kommuniserer og utnytter mulighetene i Office-pakken sier Mallios.

Microsoft har etterhvert etablert en meget sterk posisjon i utviklermiljøet. Göran Ölander fra Microsofts markedsavdeling i Sverige har oppskriften på framgangen.

- Vi har de beste støttefunksjonene for utviklere, noe som tydeligvis har vært svært viktig for å få utviklernes gunst, sier Ölander som tror på stor suksess for den nye verktøypakken.

- Vi har trukket fulle hus under Developer Days i både Europa og USA. Dette bekrefter interessen for de nye verktøyene, sier Ölander.

Ambivalent om Java

Inkludert i verktøypakken har Microsoft også i den sterkt profilerte Visual Java ++ v1.1. At dette utviklerverktøyet for Java er att med, tyder på at Microsoft ikke lukker øynene for for hva som skjer på Java-fronten.

- Vi mener at Windows 95 er en meget god plattform for å kjøre Java, og Visual J++ gir utvikleren muligheten til å integrere Java applikasjoner med ActiveX applikasjoner for windows, sier Ölander som tror på at Java etterhvert vi få en viss utbredelse. Han kollega Mallios er imidlertid mer skeptisk.

- Det virker som om folk venter på at en enorm rockekonsert skal komme til byen, men den er stadig forsinket, avslutter Mallios.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.