Microsoft med bedre mus og tastaturer

Microsoft lanserte onsdag en rekke nye mus- og tastaturprodukter. Flere av forbedringene er etterlengtede.

Microsoft lanserte onsdag en rekke nye mus- og tastaturprodukter. Flere av forbedringene er etterlengtede.

Microsoft lanserte onsdag ikke mindre enn tre nye mustyper og fire nye eller oppdaterte pakker bestående av mus og tastatur.

Den største nyheten er muligens de horisontale skrollemulighetene det nye rullehjulet på musene tilbyr. digi.no omtalte dette i begynnelsen av august i år.

    Les også:

Men andre egenskaper er kanskje vel så viktige for mange. Tilbakemeldinger fra brukerne har ført til at har Microsoft rettet opp to problemer som har kjennetegnet blant annet trådløse, optiske mus - krysstale og lav batteritid.

digi.no har tidligere skrevet om at enkelte brukere opplever at brukere av trådløse mus og tastaturer mottar signalene fra sidemannen, slik at musbevegelser og skrift som sidemannen gjør, dukker opp på brukerens skjerm. De nye trådløse produktene til Microsoft er utstyrt med nye mottakere som støtter omtrent 65.000 ulike identifiseringskoder. I tillegg skal mottakerne sammen med den medfølgende programvaren kunne oppdage potensiell interferens fra andre trådløse enheter som opererer i 27 MHz-båndet. Programvare inneholder også en veileder som trinn for trinn viser hvordan brukerne kan redusere interferensen.

Espen Gylvik, produktansvarlig for maskinvare i Microsoft Norge, sier til digi.no at interferensproblemene nå skal være helt borte.

Mange som har benyttet trådløse, optiske mus, har irritert seg over at batteriene stadig går tomme. Enkelte produkter fra andre leverandører inkluderer en oppladbar løsning som på mange måter løser dette problemet, men Microsoft hevder i gårsdagens pressemelding at brukerne heller vil ha kraftig forbedret batterilevetid enn en oppladbar løsning. Selskapet har derfor tatt i bruk en ny, opisk brikke som skal kunne gi en batterilevetid på mer enn seks måneder. I dagens trådløse, optiske mus fra Microsoft varer batteriene gjerne mellom fem og åtte uker.

Nytt er også utvalget av farger og strukturer flere musene kan leveres med.

To av de nye musene, Wireless IntelliMouse Explorer og Wireless Optical Mouse, er av den trådløse typen. Forskjellene på de to modellene ligger først og fremst i antallet knapper - henholdsvis fem og tre, og utvalget av farger og strukturer. Den førstnevnte leveres blant annet i en utgave hvor overflaten skal se ut og føles som lær.

IntelliMouse Explorer tilsvarer Wireless IntelliMouse Explorer, men er ikke trådløs.

Microsoft har også satt sammen fire ulike pakker av mus og tastatur.

Wireless Optical Desktop Elite er som navnet forteller den mest avanserte pakken. Den inkluderer en Wireless IntelliMouse Explorer og et rett tastatur med fem nye knapper, My Favorites Keys. Disse kan programmeres til å åpne favorittfiler eller -websider. Tastaturet er også utstyrt med et skrollehjul som også støtter den nye Tilt Wheel-teknologien for å skrolle horisontalt. I tillegg følger det med en myk håndleddstøtte av imitert lær.

Wireless Optical Desktop Pro er en oppdatering av dagens produkt. Endringen er at musen som inkluderes er Wireless IntelliMouse Explorer. Wireless Optical Desktop er også blitt oppdatert, denne med Wireless Optical Mouse. I tillegg introduserer Microsoft Basic Wireless Optical Desktop, som er vil være den enkleste og rimeligste pakken.

Alle produktene, bortsett fra IntelliMouse Explorer, skal komme på markedet i USA i slutten av september. IntelliMouse Explorer blir først klar i februar 2004.

I Norge og Europa forøvrig ventes de fleste produktene først å komme på markedet i oktober.

De norske prisene er ennå ikke klare, men veiledende priser for USA er som følger:

Wireless Optical Desktop Elite: 104,95 dollar

Wireless Optical Desktop Pro: 104,95 dollar

Wireless Optical Desktop: 84,95 dollar

Basic Wireless Optical Desktop: 64,95 dollar

Wireless IntelliMouse Explorer in Black Leather: 64,95 dollar

Wireless IntelliMouse Explorer: 54,95 dollar

Wireless Optical Mouse: 44,95 dollar

IntelliMouse Explorer: 44,95 dollar

Til toppen