Microsoft med bedre PC-søk

Microsofts nye MSN Toolbar Suite gir sikrere og bedre søk enn Google Desktop.

Microsofts nye MSN Toolbar Suite gir sikrere og bedre søk enn Google Desktop.

Betautgaven av den nye MSN Toolbar Suite, som Microsoft publiserte mandag, inkluderer søkefunksjonalitet som skal gjøre det enklere for brukerne å finne fram til blant annet dokumenter, mediefiler eller e-postmeldinger på Windows-baserte PC-er. Også vedlegg til e-post indekseres.

Dette er et område hvor Microsoft vil få ha konkurranse. Både Google, Yahoo og Ask Jeeves har lignende søkeverktøy under utvikling, Googles Desktop Search er allerede tilgjengelig i en betautgave. Microsofts verktøy skiller seg dog ut på enkelte områder, sammenlignet med Googles verktøy.

Microsofts søkeverktøy kan indeksere PDF-filer. I tillegg kan søkene utføres i det programmet som brukeren kjører for øyeblikket - hvis brukeren søker mens han benytter Outlook, vil søkeresultatene vises nettopp i Outlook.

Microsofts søkeverktøy er, i motsetning til Googles, ikke nettleserbasert og inkluderer ikke websider i søkeresultatene. Derimot kan brukeren søke i kalender- og kontaktdataene i Outlook, i tillegg til i delte nettverksdisker.

Microsofts verktøy skal ifølge selskapet gi bedre beskyttelse av personlig informasjon, fordi informasjonen som gjøres tilgjengelig gjennom søkene vil avhenge av hvilken bruker som logger seg på. En bruker skal ikke kunne få tilgang til andre brukeres sensitive data.

Ifølge Associated Press har Google planer om å gi sitt verktøy tilsvarende funksjonalitet.

    Les også:

MSN Toolbar Suite inneholder ellers en oppdatert utgave av MSN Toolbar for Internet Explorer, MSN Deskbar, som er tilgjengelig fra oppgavelinjen i Windows, og MSN Toolbar for Microsoft Office Outlook. Disse verktøylinjene inneholder i tillegg til Microsoft søkeverktøy for den lokale maskinen og weben, en rekke snarveier til programvare og nettjenester fra Microsoft og MSN.

I utgangspunktet er betautgave bare tilgjengelig for brukere med amerikansk utgave av Windows 2000 eller XP. Det betyr ikke at ikke brukere av andre versjoner av de nevnte Windows-utgavene vil kunne laste ned verktøylinjesamlingen fra denne siden - bare at den kun er på engelsk og kan oppføre seg på uventet vis i de Windows-utgaver med annen språkdrakt enn engelsk.

Til toppen