BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med e-bok-standard

Den ene fraksjonen som har arbeidet med å finne et standardformat for elektroniske bøker, har kommet fram til en HTML- og XML-basert standard. Bak initiativet står giganter som Microsoft.

Hilde Nyman
12. okt. 1999 - 10:11

En arbeidsgruppe har utarbeidet en åpen standard for elektroniske bøker, eller eBooks. Arbeidsgruppen som har navnet Open eBook Authoring Group har kommet fram til versjon 1.0 av Open eBook Publication Structure Specification, en standard som bygger på HTML og XML, skriver danske ComOn.

Det har vært uenighet om hvilken plattform den nye standarden skal legge seg på, hvor tilhengere av Adobes pdf-format har stått imot blant annet Microsoft og HTML og XML-formatet. Det andre initiativet har navnet EBX, eller Electronic Book Exchange.

Standarden man nå har kommet fram til, dreier seg om en åpen standard som ikke kan eies av noen enkeltvirksomhet. I arbeidsgruppen sitter både representanter for forlagsbransjen, hardware produsenter og softwareselskap, og gruppen ble nedsatt på den første konferansen for e-bøker i fjor høst. Gruppen håper at standarden vil bli universiell slik at alle apparater skal kunne ta imot dette formatet.

- Den raske adopteringen av en enhetlig standard er en milepæl innen forlagsvirksomhet, sier Jack Romanos, som er president og toppleder i forlagshuset Simon & Schuster Inc i en pressemelding fra arbeidsgruppen.

Blant forlagshusene som deltar i arbeidsgruppen og som skal bruke denne standarden, er Bertelsmann, HarperCollins Publishers Inc., Microsoft Press og Warner Books. Nettbokhandlene Barnesandnoble.com og Follett Corporation skal selge e-bøker i det nye standard-formatet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.