Microsoft med ekstrem-forsikring

Microsoft har lanserte to ekstremt langsiktig forsikring til kjøpere av deres økonomisystemer.

Microsoft har lanserte to ekstremt langsiktig forsikring til kjøpere av deres økonomisystemer.

Bedrifter som skal kjøpe økonomisystemer er svært opptatt av de langsiktige perspektivene - det er vanlig å beholde et økonomisystem hvertfall 7-10 år, for det er komplisert og dyrt å bytte.

Oppkjøp er derfor i utgangspunktet en dårlig nyhet. Utviklingen av et økonomisystem som kjøpes opp, stoppes som regel svært raskt. For oppkjøperen ønsker at du skal gå over til deres hovedprodukt.

    Les også:

Microsofts oppkjøp av danske Navision har nok gjort mange kunder bekymret. Med oppkjøpet overtok Microsoft hele tre produkter fordi Navision nettopp hadde kjøpt opp sin danske hovedkonkurrent Damgaard. Derfor fikk Microsoft med seg det aldrende Concord XAL, storkunde-systemet Axapta og Navision, som passer for mellomstore bedrifter.

I tillegg har Microsoft også skaffet seg blant annet amerikanske Great Plains. Det store spørsmålet er hvilket produkt Microsoft skulle satse på og videreutvikle. Men Microsoft er så stort at man har startet helt på nytt.

Dette avslørte analyseselskapet Gartner overfor digi.no. Gartners europeiske sjefanalytiker på økonomisystemer, Tony Humphries, fortalte at han nettopp var blitt briefet av Microsoft om deres fremtidige planer.

- Microsoft kommer med en ny ERP-samling i løpet av 2005 som skal hete Microsoft Business Solutions. Dette fortalte ledelsen i Microsoft til oss da vi snakket med dem i slutten av mars, sier Gartner-analytikeren til digi.no. - Selvfølgelig skal de ikke holde i live åtte eller ni produkter, legger han til.

Humphries advarte Microsofts nåværende og mulige kunder. Tenk dere nøye om, Microsoft vil før eller senere skrinlegger Axapta, Navision og Concorde XAL.

Det er denne kritikken Microsoft nå møter. For uten mottiltak kunne usikkerheten fort ha tørket opp salget av de eksisterende økonomisystemene.

- Vi har lansert to garantier til eksisterende og nye kunder av våre økonomisystemer, forteller Gustav Line, direktør for Microsoft Business Solutions (tidligere Navision), nå en del av Microsoft Norge. Den ene garantien er at vi skal utvide og vedlikeholde Axapta og Navision frem til minst 2012. XAL er et eldre produkt og der har vi ikke bestemt noe.

Line bekrefter at selskapet arbeider med et helt nytt økonomisystem. Dette produktet lever foreløpig under navnet "Prosject Green".

- Project Green er nå planlagt lansert først halvår 2006, forteller Line til digi.no.

Den andre garantien Microsoft har lansert er vanlig i programvarebransjen. For at salget ikke skal stoppe opp, lanserer man ofte fri oppgradering av dagens versjon til neste versjon et halvt år før den nye versjonen kommer i salg.

Men Microsoft går betydelig lengre. Nå loves bedrifter som kjøper både Concorde XAL, Axapta og Navision at de skal få oppgradere gratis til "samme funksjonaliteten" i når "Prosject Green" kommer i salg.

Til toppen