Microsoft med ekstremt kritisk feilfiks

I kveld må du lappe Windows.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. okt. 2008 - 12:55

Vanligvis kommer Microsoft med sikkerhetsfikser bare den andre tirsdagen i hver måned, men i kveld klokken 19 norsk tid, skal selskapet komme med en svært kritisk sikkerhetfiks til Windows.

Microsoft har foreløpig ikke gått ut med mye detaljer, men i dette blogginnlegget heter det at den tilhørende sikkerhetsbulletinen er «maximum severity of Critical».

Siden Microsoft skynder seg slik med å utgi denne sikkerhetsfiksen, dreier det seg trolig om en sårbarhet som allerede utnyttes aktivt av ondsinnede gjennom et «zero day-angrep».

Dette beskrives gjerne som forsøk på å utnytte IT-sårbarheter som ennå ikke har blitt offentliggjort eller fikset.

I en forhåndsutgave av sikkerhetsbulletinen oppgis det at sikkerhetsfiksen gjelder for Windows 2000 og nyere. Alvorlighetsgraden anses av Microsoft for å være lavere for Windows Vista og Windows Server 2008 enn for de eldre versjonene.

Hva dette skyldes, er uklart.

Microsoft skal arrangere en egen webcast i forbindelse med utgivelsen av sikkerhetfiksen. Det skal skje klokken 22 i kveld, norsk tid. Mer informasjon om dette finnes på denne siden.

Microsoft kom senest med sikkerhetsoppdateringer til Windows og flere andre av selskapets produkter den 14. oktober.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.