BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med forhåndstitt på designverktøy

Microsoft har publisert tidlige utgaver av to verktøy fra selskapets kommende plattform for designere, Expression.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. jan. 2006 - 11:19

Microsoft gjør nå et tidlig forsøk på å lokke designere og illustratører over på selskapets nye Expression-plattform. I går publiserte selskapet en ny CTP-versjon (Community Technology Preview) av Expression Graphic Designer, tidligere kjent som Acrylic, samt en første CTP-utgave av Expression Interactive Designer, tidligere kjent som Sparkle.

Expression Graphic Designer skal bli et verktøy for illustratører for å lage bilder for web og programvare. Den første testutgaven av dette verktøyet ble gjort tilgjengelig allerede i fjor sommer.

Expression Interactive Designer, som er ment for å bygge brukergrensesnitt for web- og Windows-applikasjoner, har ikke vært offentlig tilgjengelig tidligere.

I tillegg til disse produktene, består Expression-familien av et produkt for webdesign. Dette er kjent under kodenavnet Quartz Web Designer, men er ikke gjort offentlig tilgjengelig ennå.

Alle de tre produktene skal kunne utnytte funksjonalitet som blir tilgjengelig gjennom Windows Presentation Foundation, et rammeverk som inngår i Microsofts kommende WinFX-plattform.

    Les også:

Noe av hensikten med alle de tre verktøyene, er å forbedre samarbeidsmulighetene mellom designere og utviklere. Expression Interactive Designer genererer kode i språket XAML (Extensible Application Markup Language) som også støttes av Visual Studio.

En representant for Microsoft sier til News.com at selskapet har gitt ut disse tidlige utgavene for å utvide tilgangen på tilbakemeldinger. Han sier at spesielt Expression Interactive Designer er å regne som en alfautgave enn en betautgave, siden den ikke er funksjonsferdig og stadig videreutvikles.

Utviklingsprosesser med trinn som alfa og beta beskrives av Wikipedia her. Som beskrevet brukes uttrykkene på forskjellige måter, det er klart at en alfautgave vil være mindre ferdigutviklet enn en betautgave.

Den nye CTP-utgaven av Expression Graphic Designer er tilgjengelig her , mens CTP-utgaven av Expression Interactive Designer er tilgjengelig her .

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.