BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med klam omfavnelse av EPOC

Du kjenner Microsoft på gangen: Når en trussel blir for stor, gir selskapet tilsynelatende plutselig opp, og slår seg sammen med fienden. Det skjedde med Internett. Nå skjer det igjen: EPOC - operativsystemet som synes å sette Windows CE i skyggen på håndholdte enheter - ble en så stor trussel at Bill Gates i stedet velger den kanskje mest dødelige strategien - for EPOC: Å omfavne produktet.

Frode Eriksen
8. feb. 1999 - 15:48

Bill Gates har tidligere beskrevet Symbian som den største trussel mot Microsoft. Alliansepartnerne bak Symbian, -- Ericsson, Nokia, Motorola og Psion, -- ønsker å skape et alternativ til Windows CE. Det er farlig, det.

Det er ventet at Microsoft vil offentliggjøre en avtale med British Telecom (BT) med sikte på å utvikle og markedsføre trådløse Internett-løsninger basert på selskapets programvareløsninger, i første rekke Windows CE. Fra før har Microsoft inngått lignende avtaler med amerikanske Qualcomm under navnet Wirelessknowledge.

Symbian-samarbeidet tar sikte på å basere datakommunikasjon i kommende smarte mobiltelefoner og annet trådløst utstyr på Psions operativsystem EPOC. Tidligere har også andre meldt om lignende samarbeid, Oracle har meldt om en lettklient for Windows CE og PalmOS, at det ville inngå et partnerskap med Symbian med tanke på å utvikle en egen Oracle lite-klient for mobiltelefoner under EPOC.

I likhet med andre samarbeidsavtaler er det ventet at Microsofts Paul Maritz vil offentliggjøre det nye samarbeidet på en telekom-messe i New Orleans mandag ettermiddag norsk tid.

Ingen nærmere detaljer om samarbeidet er gjort kjent, men ifølge flere kilder skal det ikke være snakk om å etablere noe eget selskap, eller et joint venture.

BT skal senere i år etablere et joint venture sammen med amerikanske AT&T som skal samle de to teleselskapenes internasjonale aktiviteter.

Microsoft har nylig investert 200 millioner dollar i teleselskapet Qwest (som blant annet eier EUnet), og 500 millioner dollar i New York-selskapet NTL som i sin tur blant annet eier Storbritannias tredje største kabelnett.

BT offentliggjorde sist uke en plan der selskapet skal investere over 50 milliarder kroner for å bygge ut infrastruktur til bredbåndstjenester til britiske hjem. I tillegg ønsker BT å bygge ytterligere ut sitt europeiske bredbåndsnett, der den første delen skal være operativ i mars. Blant konkurrentene på båndbredde finner en blant annet nettopp Qwest, Cable & Wireless og MCIWorldcom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.