Microsoft med løfter om Longhorn-ytelsen

Microsoft har offentliggjort en del ytelsestall for Longhorn, som vil ha betydning for vanlige PC-brukere.

Microsoft har offentliggjort en del ytelsestall for Longhorn, som vil ha betydning for vanlige PC-brukere.

Microsoft har de siste årene kommet med mange antydning, men få konkrete løfter om ytelsen til selskapet neste Windows-versjon, kjent ved kodenavnet Lornhorn.

Men i forbindelse med en partnerkonferanse som ble arrangert i Minneapolis i forrige uke, gikk senior produktsjef for Microsofts Windows-klientenhetet, Amy Stephan, mer i detalj.

Ifølge Microsoft Watch sa Stephan at Longhorn vil:

  • laste applikasjoner 15 prosent raskere enn det Windows XP gjør.
  • starte opp 50 prosent raskere enn Windows XP.
  • starte opp fra standbymodus på to sekunder.
  • redusere antallet omstarter i forbindelse med oppdateringer med 50 prosent.
  • gjøre det mulig for bedrifter å flytte brukere 75 prosent raskere enn det de kan med eksisterende Windows-utgaver.
  • kunne installeres på 15 minutter

Microsoft skal ikke fullt ut ha avslørt hvilke teknologier som vil levere disse forbedringene, men mye av funksjonaliteten ventes å være på plass i Longhorn Beta 1, som trolig vil bli sendt ut til testere i begynnelsen av august. Det antas at denne versjonen vil inkludere en nesten ferdigutviklet versjon av det webtjenestebaserte kommunikasjonsrammeverket Indigo.

    Les også:

En oppdatert betautgave kan deretter ventes i forbindelse med Professional Developers Conference som arrangeres i Los Angeles i midten av september, etterfulgt av en Beta 2 som trolig først vil komme i første halvdel av 2006. Her ventes det at brukergrensesnittet Aero vil tas i bruk.

Den endelige utgaven av Longhorn kan ventes i andre halvdel av 2006.

På stabilitetssiden skal det inkluderes bedre verktøy for oppdateringskontroll og en gjenopprettingsguide som skal hjelpe brukerne med å få i gang systemer som ikke vil starte. Det skal også inkluderes bedre, proaktive diagnoseverktøy som skal kunne rapportere om for eksempel harddiskfeil og batteritid.

Til toppen