Microsoft med lukket Exchange 12-beta

Microsoft har med den første betautgaven av Exchange 12, avslørt mange av nyhetene som kan ventes.

Microsoft har med den første betautgaven av Exchange 12, avslørt mange av nyhetene som kan ventes.

Microsoft annonserte i går at selskapet har gitt ut den første betautgaven av Exchange Server 12. Dette er en lukket betatest som bare er gjort tilgjengelig for et begrenset antall brukere. Den endelige versjonen planlegger Microsoft å gi ut sent i 2006 eller tidlig i 2007.

Microsofts målsetning for Exchange 12 er å dekke brukernes kontinuerlige behov for tilgang til deres innbokser fra et stadig bredere utvalg av enheter, samtidig som de beskyttes mot spam og virus, samt at støtte for kommende, regulatoriske krav kan tilbys.

Exchange 12 skal kunne skaleres til flere brukere uten at det påvirker kostnadene i stor grad. For å gjøre dette, mener Microsoft at systemet er nødt til å utnytte fordelene ved 64-bits servere, som åpner for større minnemengder enn 4 GB. Exchange 12 vil derfor ikke kunne kjøres på 32-bits servere. Mange har protestert mot dette, men ser man på Intel og AMDs salgstall for prosessorer, så selges det nesten ikke 32-bits serverprosessorer lenger.

Installasjon og utrulling skal heretter være basert på spesifikke serverroller som skal gi administratorene muligheten til å installere akkurat de komponentene av Exchange 12 som de trenger - enten på én eller flere fysiske servere. Microsoft mener dette vil gjøre utrullingen enklere, samtidig som at skalerbarheten og administrasjonsmuligheten forbedres.

    Les også:

Administrasjonskonsollen, Exchange System Manager, skal være skrevet om fra bunnen av og gir administratoren blant annet bedre navigasjons- og filtreringsmuligheter.

Er ikke konsollen nok, vil et Windows Monad-basert kommandolinjegrensesnitt med skriptstøtte kunne være til hjelp for å sette opp automatiserte oppgaver. Windows Monad er kodenavnet for en ny versjon av kommandolinjegrensesnittet til Windows, som for tiden også er under betatesting.

Oppsettet av Outlook skal gjøres enklere og mindre forvirrende ved hjelp av automatisert klientdeteksjon og -konfigurasjon.

For sluttbrukerne vil Exchange 12 kunne integrere e-post med faks og talepost i brukeren innboks. Dette skal kunne støttes av en rekke klienter, inkludert mobiltelefoner. I tillegg kommer en oppdatert utgave av Outlook Web Access, og Outlook Voice Access, hvor talegjenkjenning skal gi brukeren tilgang til innholdet i innboksen.

En assistent for tidsplanlegging skal gjøre det enklere for brukeren å reservere rom og ressurser, innkalle andre til et møte og visuelt bli presentert de beste tidspunktene å legge møtet på.

Microsoft kommende e-postserver vil ha innebygd antispamfiltre som skal benytte en flergrenet tilnærming. Den skal også beskytte mot phishingangrep. Filtrene skal sammen med svartelister og omdømmetjenester, oppdateres automatisk.

Exchange 12 skal trolig ikke leveres med noe eget virusvern, men skal fortsatt gjøre det mulig for brukerne å benytte én eller flere separate antivirusmotorer.

Serveren skal enklere kunne knyttes til andre applikasjoner gjennom webtjenester. API-et kalles Exchange Web Services.

Microsoft har publisert en FAQ for Exchange 12 på denne siden

Til toppen