Microsoft med ny grafikkprogram-beta

En ny, offentlig betautgave av Acrylic, produktet som skal bli Microsoft verktøy for grafikkdesignere, er nå tilgjengelig.

En ny, offentlig betautgave av Acrylic, produktet som skal bli Microsoft verktøy for grafikkdesignere, er nå tilgjengelig.

Microsoft publiserte i går en ny betautgave av Acrylic, det foreløpige navnet på et kommende grafikk-, tegne- og illustrasjonsverktøy Microsoft først offentliggjorde i juni i år.

Den første betautgaven skal ha blitt lastet ned nærmere 200.000 ganger.

Acrylic er basert på et grafikkprogram som heter Expression, som Microsoft fikk rettighetene til i forbindelse med oppkjøpet av Hong Kong-baserte Creature House i 2003.

Ifølge Betanews mener analytikere at Microsoft med Acrylic og utskriftsmotoren Metro er i ferd med å bygge opp en portefølje for å utfordre blant annet Adobes Acrobat- og Photoshop-produkter. Acrylic skal ha full støtte for både PSD- og PDF-formatene, i tillegg til utvidet støtte for Microsoft PowerPoint. Dette betyr blant annet at bilder fra Acrylic kan limes rett inn i PowerPoint, samtidig som transparensen opprettholdes.

Microsoft sier dog selv at Acrylic i stor grad vil supplere de grafikkverktøyene som allerede finnes på markedet, og dermed ikke vil være noen direkte konkurrent.

Den nye betautgave, som kalles August 2005 Community Technology Preview (CTP), skal ogås ha muligheten til å eksportere design til XAML (Extensible Application Markup Language), det samme formatet som benyttes av Windows Vistas Presentation Foundation, også kjent som Avalon.

Joe Wilcox, senioranalytiker i Jupiter Research, mener at Acrylic først og fremst vil være rettet mot utviklere, siden det var Eric Rudder, senior visepresident for blant annet utviklerverktøy i Microsoft, som sto for presentasjonen av Acrylic under en analytikerkonferanse i juli. Der ble det kjent at det skal komme enda en betautgave av Acrylic før Professional Developers Conference arrangeres i september. Under denne konferansen skal Microsoft komme med mer produktinformasjon om Acrylic.

    Les også:

Under den samme analytikerkonferansen skal Rudder også ha nevnt det selskapet kaller "Expressions Studio". Dette kan vise seg å være bli enda et nytt grafikkprodukt fra Microsoft, noe Forest Key, en produktsjef i Microsofts utviklerdivisjon bekrefter overfor News.com. Han ville dog ikke si noe om hva som skiller de to produktene.

Rudder beskrev i juli Expression Studio som "noen veldig fine verktøy som kombinerer det beste ved vektorer, noen veldig fine verktøy for animasjon". Det spekuleres nå på om Acrylic vil kunne være ett av verktøyene som vil inngå i Expression Studio.

Ifølge News.com sa Key ingenting om når den endelige utgaven av Acrylic vil komme på markedet, men den vil trolig komme i forkant av lanseringen av Windows Vista, som skal skje i andre halvdel av 2006. Prismessig skal Acrylic koste omtrent det samme som andre profesjonelle verktøy for det samme publikummet koster.

Den andre betautgaven av Acrylic er tilgjengelig på denne siden. Den vil kunne brukes ut året. Installasjonsfilen er på nærmere 83 MB.

Til toppen