UTVIKLING

Microsoft med ny spiker til Flash Players kiste

Skal gi brukerne mer kontroll over avspillingen.

Adobe Flash og solnedgang.
Adobe Flash og solnedgang. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2016 - 10:39

Når Microsoft kommer med en ny versjon av Edge til sommeren, i forbindelse med den neste store Windows 10-oppdateringen som Microsoft kaller for Anniversary Update, vil nettleseren inkludere funksjonalitet som gjør at avspillingen av Flash-basert innhold som ikke er sentralt for websiden som vises, vil bli satt på pause.

Avspillingen vil ikke bli startet før brukeren eksplisitt klikker for å spille av den valgte Flash-animasjonen. Denne funksjonaliteten samsvarer med funksjonalitet som ble innført i Google Chrome i fjor. Begge de to nettleserne leveres i praksis med Flash Player innebygd.

Tilgjengelige alternativer

Med tanke på at mengden av innhold basert på Flash Player og andre plugin-teknologier har blitt betydelig redusert allerede, kan det kanskje oppleves som litt merkelig at slik funksjonalitet først innføres nå. Men ifølge Microsoft er det nettopp tilgangen på alternative, webstandardbaserte teknologier som har fått selskapet til å gjøre dette nå.

Microsoft håper at en slik form for automatisk pausing av ikke-sentralt innhold vil oppmuntre utviklere til i enda større grad forlate Flash til fordel for åpne webstandarder, som også skal kunne bidra til bedre sikkerhet og batteritid for brukerne. Webstandardene støttes dessuten også av nettlesere for mobile enheter, i motsetning til Flash og annet pluginbasert innhold.

Lover mer

– Over tid vil vi tilby brukere ytterligere kontroll over bruken av Flash (inkludert innholdet sentral på siden) og overvåke utbredelsen av Flash på weben, skriver Microsoft. Dermed vil Edge på sikt trolig få de samme kontrollmulighetene over Flash-innhold som blant annet Chrome har innebygd i dag.

– Vi planlegger for og ser fram til en framtidig hvor Flash ikke lenger er nødvendig som standard i Microsoft Edge, skriver Microsoft.

Den kommende utgaven av Edge kan testes av Windows Insider-medlemmer som har installert Windows 10 build 14316 eller nyere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.