BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med ny tynnklient

- Kvitt deg med Windows XP på eldre maskiner.

9. juni 2011 - 14:02

Windows som tynnklient høres ut som en selvmotsigelse. Microsoft tilbyr imidlertid også en slik nedstrippet utgave av operativsystemet.

Windows Thin PC, eller kortformen WinTPC, har denne uken nådd RTM-stadiet (Release to Manufacturing). Fra månedsskiftet blir klienten fritt tilgjengelig for avtalekunder.

Dette er en videreføring av den eldre Windows Fundamentals for Legacy PCs, men nå oppgradert i samsvar med Windows 7.

Erstatter XP

Hensikten med produktet er først og fremst å la større bedriftsmiljøer komme seg vekk fra eldgamle Windows-utgaver, uten nye investeringer.

- Veldig mange av våre kunder ønsker å komme seg videre fra Windows XP-plattformen, men ikke alle har økonomi til å kjøpe ny maskinvare, sier Microsoft Norges direktør for Windows, John Henrik Andersen til digi.no.

Løsningen gir Windows 7-opplevelser på maskiner som ellers ikke er egnet til formålet.

- WinTPC har en del begrensninger. Du kan for eksempel ikke kjøre Office-applikasjonene lokalt, forklarer Andersen.

Applikasjoner blir i stedet levert over bedriftens nettverk i en VDI-sesjon (virtual desktop infrastructure) som leverer ressursene fra serveren. Dette kan settes opp på to ulike måter.

- Det kan enten kjøres i et delt miljø med Windows Server 2008 R2, som deler ut applikasjoner via terminalserver som klientene kan bruke. Eller via Microsofts Hyper-V som kjører dedikerte virtuelle maskiner for hver enkelt bruker.

Alle storkunder med såkalt Software Assurance-program, eller avtaler med SA-komponenter, kan fra og med 1. juli fritt laste ned WinTPC. Lisensene er allerede dekket av avtalene som foreligger.

Microsoft oppgir at produktet kan gjøre eldre pc-er om til moderne og sikrere systemer. Hvilke andre fordeler er det med å ta i bruk WinTPC?

- Løsningen gir mulighet for sikrere og enklere administrasjon for kunder med blandede miljøer. Det er de viktigste egenskapene utover nyhetene som ligger i Windows 7 for øvrig, sier John Henrik Andersen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.