BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med ny tynnklient

- Kvitt deg med Windows XP på eldre maskiner.

Windows som tynnklient høres ut som en selvmotsigelse. Microsoft tilbyr imidlertid også en slik nedstrippet utgave av operativsystemet.

Windows Thin PC, eller kortformen WinTPC, har denne uken nådd RTM-stadiet (Release to Manufacturing). Fra månedsskiftet blir klienten fritt tilgjengelig for avtalekunder.

Dette er en videreføring av den eldre Windows Fundamentals for Legacy PCs, men nå oppgradert i samsvar med Windows 7.

Erstatter XP

Hensikten med produktet er først og fremst å la større bedriftsmiljøer komme seg vekk fra eldgamle Windows-utgaver, uten nye investeringer.

- Veldig mange av våre kunder ønsker å komme seg videre fra Windows XP-plattformen, men ikke alle har økonomi til å kjøpe ny maskinvare, sier Microsoft Norges direktør for Windows, John Henrik Andersen til digi.no.

Løsningen gir Windows 7-opplevelser på maskiner som ellers ikke er egnet til formålet.

- WinTPC har en del begrensninger. Du kan for eksempel ikke kjøre Office-applikasjonene lokalt, forklarer Andersen.

Applikasjoner blir i stedet levert over bedriftens nettverk i en VDI-sesjon (virtual desktop infrastructure) som leverer ressursene fra serveren. Dette kan settes opp på to ulike måter.

- Det kan enten kjøres i et delt miljø med Windows Server 2008 R2, som deler ut applikasjoner via terminalserver som klientene kan bruke. Eller via Microsofts Hyper-V som kjører dedikerte virtuelle maskiner for hver enkelt bruker.

Alle storkunder med såkalt Software Assurance-program, eller avtaler med SA-komponenter, kan fra og med 1. juli fritt laste ned WinTPC. Lisensene er allerede dekket av avtalene som foreligger.

Microsoft oppgir at produktet kan gjøre eldre pc-er om til moderne og sikrere systemer. Hvilke andre fordeler er det med å ta i bruk WinTPC?

- Løsningen gir mulighet for sikrere og enklere administrasjon for kunder med blandede miljøer. Det er de viktigste egenskapene utover nyhetene som ligger i Windows 7 for øvrig, sier John Henrik Andersen.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.