BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med nytt alternativ for eldre PC-er

Nesten samtidig som Microsoft tok livet av Windows 98 og ME, lanserte selskapet et nytt alternativ.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juli 2006 - 11:44

Da Microsoft denne uken gjorde slutt på den offisielle støtten til gamle operativsystemer som Windows 98 og ME, forsvant også muligheten til å kjøre en noenlunde sikker Windows-installasjon på PC-er som er for gamle til å makte å drive nyere Windows-utgaver. For bortfallet av offisiell støtte betyr også slutt på utgivelsen av nye sikkerhetsoppdateringer til disse Windows-versjonene.

Helt håpløs er situasjonen likevel ikke. I hvert fall ikke for større bedrifter som er medlemmer av Microsofts Software Assurance-program. Onsdag denne uken, under selskapets partnerkonferanse i Boston, lanserte Microsoft et nytt produkt, Windows Fundamentals for Legacy PCs. Dette skal kunne gjøre eldre PC-er om moderne og sikrere systemer.

Det nye produktet, som har vært kjent under kodenavnet Eiger, vil i praksis gjøre PC-ene om til tynne klienter, som riktignok vil kunne kjøre noen få programmer lokalt, men hvor det meste av programvaren vil kjøres fra en server.

    Les også:

Windows Fundamentals for Legacy PCs er basert på Windows XP Embedded Service Pack 2. Det er designet for å fungere sammen med Microsoft Remote Desktop Connection eller tredjepartsløsnigner som Citrix ICA-klienten.

Programvaren som vil kunne kjøres lokalt, inkluderer sikkerhetsprogramvare, administrasjonsprogramvare, programvare for terminalemulering , dokumentlesere og .NET Framework.

Mer informasjon finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.