Microsoft med nytt alternativ for eldre PC-er

Nesten samtidig som Microsoft tok livet av Windows 98 og ME, lanserte selskapet et nytt alternativ.

Nesten samtidig som Microsoft tok livet av Windows 98 og ME, lanserte selskapet et nytt alternativ.

Da Microsoft denne uken gjorde slutt på den offisielle støtten til gamle operativsystemer som Windows 98 og ME, forsvant også muligheten til å kjøre en noenlunde sikker Windows-installasjon på PC-er som er for gamle til å makte å drive nyere Windows-utgaver. For bortfallet av offisiell støtte betyr også slutt på utgivelsen av nye sikkerhetsoppdateringer til disse Windows-versjonene.

Helt håpløs er situasjonen likevel ikke. I hvert fall ikke for større bedrifter som er medlemmer av Microsofts Software Assurance-program. Onsdag denne uken, under selskapets partnerkonferanse i Boston, lanserte Microsoft et nytt produkt, Windows Fundamentals for Legacy PCs. Dette skal kunne gjøre eldre PC-er om moderne og sikrere systemer.

Det nye produktet, som har vært kjent under kodenavnet Eiger, vil i praksis gjøre PC-ene om til tynne klienter, som riktignok vil kunne kjøre noen få programmer lokalt, men hvor det meste av programvaren vil kjøres fra en server.

    Les også:

Windows Fundamentals for Legacy PCs er basert på Windows XP Embedded Service Pack 2. Det er designet for å fungere sammen med Microsoft Remote Desktop Connection eller tredjepartsløsnigner som Citrix ICA-klienten.

Programvaren som vil kunne kjøres lokalt, inkluderer sikkerhetsprogramvare, administrasjonsprogramvare, programvare for terminalemulering , dokumentlesere og .NET Framework.

Mer informasjon finnes på denne siden.

Til toppen