Microsoft med nytt tilbud til hobbyutviklere

Microsoft mener at hobbyutviklere bør kunne programmere for kjøkkenapparater og TV-er.

Microsoft med nytt tilbud til hobbyutviklere

Microsoft mener at hobbyutviklere bør kunne programmere for kjøkkenapparater og TV-er.

Microsoft planlegger nye utgaver av selskapets operativsystemer for integrerte enheter, noe som omfatter alt fra husholdningsapparater til industrimaskiner. I den forbindelse har selsekapet lanserte et nytt initiativ rettet mot hobbyutviklere og studenter.

Denne uken presenterte Microsoft detaljene knyttet til selskapets fellesskapsfokuserte Spark Your Imagination-program. Dette er et samarbeid mellom Microsoft og utvalgte maskinvareleverandører, som sammen skal tilby et komplett utvalg av maskin- og programvare til ikke-profesjonelle utviklere som ønsker å prøve seg på et område som det ventes kraftig vekst også i årene som kommer.

- Vi sikter mot å fjerne barrierene som hobbyutviklere og akademikere tidligere har møtt, ved å tilby dem tilgang til den beste programvaren og maskinvaren som sammen kan utvikles til smarte, sammenkoblede, tjenesteorienterte enheter, som hjemkontrollsystemer som kan samle inn og dele data mellom sensorer, husholdningsapparater og medie- og kommunikasjonsenheter, sier Frank Prengel, utvikler-evangelist for Windows Embedded i Microsoft, til ZDNet UK.

Spark-programmet skal tilby hobbyutviklere et sett som består av Windows Embedded CE 6.0 R2, Visual Studio 2005 Professional og en programmerbar, integrert enhet. Dette skal normalt ha en utsalgsverdi på 1300 dollar, men vil selges globalt for mellom 250 og 350 dollar. Det som utvikles med settet kan riktignok ikke markedsføres uten at utvikleren anskaffer en gyldig Windows Embedded CE-lisens og gjenskaper den integrerte enheten.

De integrerte enhetene vil leveres fra blant annet AdvanTech, ICOP Digital, Keith & Koep, VIA Technologies og Special Computing.

Microsoft lover også å fjerne avgiften på 1500 dollar for Board Support Package-sertifisering. Dette gjelder både amatører og profesjonelle utviklere.

Mer informasjon om Spark-programmet finnes på denne siden.

Til toppen