Microsoft med Office på urdu

Microsoft skal lansere en versjon av Office 2003 på urdu. Men trolig bare i Pakistan.

Microsoft skal lansere en versjon av Office 2003 på urdu. Men trolig bare i Pakistan.

Flere nyhetskilder, blant annet indiske NewKerala.com, melder om at Microsoft har annonsert en versjon av Office 2003 på urdu. Den skal trolig kun selges i Pakistan. Prisen er ennå ikke bestemt, men Pakistan er blant de landene hvor Windows Starter edition vil bli solgt, til en lavere pris enn vanlige Windows-versjoner.

Daglig leder for Microsoft Pakistan, Jawwad Rehman, sier at hovedhensikten med den nye Office-versjonen på urdu er å gjøre folk mer komfortable med å bruke programvare, samt å utstyre dem med ny teknologi.

- Vi har fullført programvaren i partnerskap med NLA, og den pakistanske regjeringen har godkjent det. National University (NU) arbeidet med de grunnleggende kravene og logikken til språket, noe som har gjort det enklere å bygge denne Office-versjonen. Regjeringen ivrer etter å forbedre landets profesjonelle IT-base, og vi er stolte over å arbeide som deres partnere, sier Rehman i et intervju med The News.

NU har blant annet levert stavekontrollen i urdu-utgaven av Office 2003. Dessuten benytter programvaren standard arabisk kodeks med visse endringer for å gi et grensesnitt på virkelig urdu, forklarer Rehman.

Han sier videre at Microsoft planlegger å lansere lavpris PC med brukergrensesnitt med lokale språk.

- Vårt prosjekt handler ikke bare om et tekstbehandlingsprodukt, det har også PowerPoint, Excel og annet på urdu. I framtiden ønsker vi å lansere våre produkter også på språk som sindhi og pushto, sier en annen talsmann for Microsoft, Andy Abbar, til NewKerala.com.

Til toppen