Microsoft med oppgradert designpakke

Microsoft lover PHP-støtte, Photoshop-import og Silverlight-funksjonalitet i ny Expression Studio.

Microsoft med oppgradert designpakke

Microsoft lover PHP-støtte, Photoshop-import og Silverlight-funksjonalitet i ny Expression Studio.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet nå kan levere Expression Studio 2, den andre versjonen av selskapets samling med designverktøy. Verktøyene skal fungere sømløst med både Visual Studio 2005 og Visual Studio 2008 for å forenkle arbeidsflyten mellom utviklere og designere.

Microsoft har tidligere kunngjort at Expression Studio vil utgis med hyppige oppgraderinger. Det er bare et år siden den første versjonen kom på markedet. Likevel loves mer enn 100 nye egenskaper og funksjoner, ikke minst knyttet til Silverlight-teknologien.

    Les også:

De viktigste nyhetene i webdesign-verktøyet Expression Web 2 skal være støtte for skriptspråket PHP og import av Adobe Photoshop-filer.

Expression Blend 2 skal i tillegg Silverlight-støtte, ha fått støtte for verteksanimasjon og et forbedret brukergrensesnitt med en delt visning for design og XAML.

Expression Design 2 skal ha fått bedre eksportfunksjonalitet, blant annet for "slices", slik at deler av bilder kan konverteres til en rekke ulike formater.

Expression Media 2 skal ha fått støtte for flere nye formater, inkludert RAW. Den støtter også funksjonalitet knyttet til geotagging og støttes av Office 2007 og Office for Mac 2008.

I tillegg er Expression Encoder 2 blitt en integrert del av pakken. Denne gjør enklere å konvertere video for publisering på weben.

Veiledende utsalgspris for den nye utgaven er 699 dollar. Men alle verktøyene, bortsett fra Expression Design 2, er også tilgjengelig separat. Prisen på disse ligger mellom 199 og 499 dollar. Det tilbys også oppgraderingspakker med rabatt.

Microsoft skal i juni dessuten begynne å tilby Microsoft Expression Professional Subscription. Dette inkluderer en pakke bestående av blant annet Expression Studio, Visual Studio Standard, Office Standard, Parallels Desktop for Mac, samt Windows XP og Vista, for 999 dollar.

Til toppen