BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med støtte for andre IM-nettverk

Den første servicepakken til Live Communications Server 2005 tilbyr brukerne tilgang til eksterne lynmeldingsnettverk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mai 2005 - 10:29

Microsoft publiserte i forrige uke den første servicepakken til Live Communications Server 2005 (LCS). Pakken gjør det blant annet mulig for brukere knyttet til serveren å få tilgang til tre forskjellige, offentlig tilgjengelig lynmeldingsnettverk, MSN, AOL og Yahoo!, i én enkel klient - Office Communicator 2005.

Live Communications Server 2005 Public IM Connectivity, som funksjonaliteten kalles, tilbys som en abonnementsløsning for hver enkel bruker. Microsoft oppgir en årlig kostnad på 13 til 16 dollar per bruker.

Serveradministratorene skal kunne tilpasse Public IM Connectivity for den enkelte bruker. Det er mulig å gi tilgang til for eksempel bare ett av de tre eksterne lynmeldingsnettverkene.

    Les også:

SP1 for Live Communications Server 2005 tilbyr også ny sikkerhetsrelatert funksjonalitet, som blant annet skal gjør det mulig å hindre ormer og spim (spam over IM) ved hjelp av filtre og generell sperring av meldinger som inneholder URL-er og tilbud om å laste ned filer.

Oppdateringen tilbyr også forbedring knyttet til mulighetene for å opprette forbindelser mellom LCS-nettverk i forskjellige organisasjoner som har tillit til hverandre.

Servicepakken er tilgjengelig på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.