Microsoft mener IT-markedet blir bedre

Signalene om at IT-markedet snur blir mer forvirrende. Bill Gates er positiv og gjentar sine optimistiske spådommer.

Har vi nådd bunnen og snur IT-markedet nå? Dette er "10 milliarders-kronerspørsmålet" hele bransjen spør seg selv om dagen.
Cisco sier ja, mens Sun og flere andre den senere tid har sendt ut nye resultatvarsler som ikke viser noen vekst. Nå melder bransjegiganten Microsoft seg til debatten med et nytt ja, markedet er i ferd med å bedre seg. Les: Cisco mener bunnen er nådd og Rekordaktig børskræsj for Sun


Nå har Microsoft klart seg forbausende bra gjennom fallet og et sviktende PC-salg. I går gjentok finansdirektør John Connors selskapets spådommer fra juli om et resultatmål på 28,8-29,6 milliarder dollar i finansåret som startet i juli.

Første kvartalet blir litt svakt, men andre kvartalet får et løft av Windows XP, mener Microsoft. Den beste nyheten for markedet er egentlig at Microsoft ikke legger dårlige nyheter på bordet.
Connors sier at Microsoft har store planer om å vokse i storkunde-markedet de neste fem årene. Dette vil kunne skje gjennom oppkjøp fordi mange selskaper er lavt priset.

Til toppen