Microsoft muliggjør MediaPlayer for Linux

Når Microsoft tirsdag kveld gjør MediaPlayer 9 tilgjengelig for nedlasting, endrer selskapet også lisensbetingelsene slik at utviklere kan lisensiere teknologien og bruke den i forbindelse med ulike enheter og operativsystemer.

Microsoft ønsker å gjøre selskapets teknologi for streaming av digitalt innhold tilgjengelig for et bredere publikum, ikke minst for bedre å kunne konkurrere mot spesielt RealNetworks.

Ifølge Reuters vil det nye lisensprogrammet gjøre det mulig for utviklere å lage programvare som kan spille av Microsofts proprietære streamingformater blant annet på datamaskiner utstyrt med Linux. Det betyr derimot ikke at kildekoden åpnes, utviklerne vil være bundet til innholdet i lisenskontrakten med Microsoft.

Microsoft har i dag annonsert at det vil gjøre Media 9 Series-programvaren tilgjengelig for nedlasting senere i dag fra denne siden. Blant nyhetene vil det være flere avanserte egenskaper, blant annet støtte for video med svært høy oppløsning og 5.1-kanalers digital surroundlyd.

Til toppen