Microsoft-mus skroller sideveis

Flere kommende mus fra Microsoft vil la brukeren skrolle både loddrett og vannrett.

Microsoft skal i begynnelsen av september lansere tre nye mus som alle støtter det selskapet kaller Tilt Wheel Technology. Dette skriver PCWorld Australia. Teknologien, som er en videreutvikling av det velkjente skrollehjulet på dagens datamus, skal gjøre det mulig også å skrolle i horisontal retning. Dette gjøres ved å bikke skrollehjulet til høyre eller venstre. Horisontal skrolling kan være nødvendig for å se på brede bilder, regneark eller websider.

Musene skal også ha en funksjon som lar brukerne veksle mellom åpne programvarevinduer ved å presse på skrollehjulet.

To av de tre musene Microsoft skal lansere den 3. september, vil være trådløse og operere med en frekvens på 27 MHz.

Men allerede nå presenteres minst tre nye, trådløse utgaver av Wireless Intellimouse Explorer med støtte for Tilt Wheel Technology i nettbutikken til den svenske dataforhandleren Webhallen Sverige. Det er først og fremst fargen på musen som utgjør forskjellen på de tre modellen, men toppmodellen, Wireless IntelliMouse Explorer Leather, skal delvis være kledd med lær.

Selv om Microsoft ennå ikke har offentliggjort noen priser på disse nye modellene, oppgir Webhallen at den vil selge de trådløse modellene for mellom 555 og 625 svenske kroner når de kommer i salg i september.

;