Microsoft.no er nede

«Vi beklager, siden finnes ikke»

Microsoft.no: «Vi beklager, vi finner ikke siden du bad om». (Skrivefeilen er ikke vår...)
Microsoft.no: «Vi beklager, vi finner ikke siden du bad om». (Skrivefeilen er ikke vår...)

«Vi beklager, siden finnes ikke»

Domenetrøbbel kan foregå på mange nivåer. Mandag falt hele det svenske toppnivådomenet .se ned etter en konfigurasjonstabbe. Hendelsen skal granskes.

Ved 16-tiden i går ble digi.no gjort oppmerksom på at www.microsoft.no har problemer.

Brukere på Twitter oppdaget problemene med Microsofts norske nettsider for snart et døgn siden.

I skrivende stund fungerer de fortsatt ikke. Hvilket må oppleves som en aldri så liten kattepine rett i forkant av selskapets største lansering på lenge, Windows 7.

Et oppslag på de norske sidene gir en feilmelding i norsk eller engelsk språkdrakt, avhengig av nettleser og trolig språkinnstillinger. Under feilmeldingen vises et søk i selskapets søkemotor etter uttrykket «nb no default aspx».

- Nettsidene våre har vært ganske ustabile det siste døgnet. Det skyldes at Microsoft Corporation, altså hovedkontoret, holder på å gjennomføre en del serveroppdateringer, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg til digi.no.

Han forteller at Microsoft har en viss struktur i driftingen av nettsidene internasjonalt.

- Oppdateringene påvirker en del av landavdelingene og Norge er ett av landene som er rammet av dette. Vi håper at det skal være ordnet i løpet av dagen i dag.

- Er ikke dette litt kinkig, spesielt nå i forkant av en stor lansering?

- Som sagt, vi håper det skal ordne seg i løpet av dagen. Vi tror de som er interessert i Microsoft og Windows 7 får god informasjon på tross av dette, sier Eirik Lae Solberg.

Til toppen