FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft nøler med å utfordre Skype

Mange trodde Microsoft skulle frontalangripe Skype med sin nye Live Messenger, men Messenger mangler en viktig funksjon.

11. aug. 2006 - 12:46

Til tross for at Messenger lenge har hatt muligheten til å la brukere snakke sammen, har Skype blitt en kanonsuksess og eierne høstet hele 18 milliarder kroner da eBay kjøpte dem opp.

Microsoft er med Messenger den mest populære tilbyderen av lynmeldingssystemer og har dermed mye å tape på Skypes ekstreme popularitet.

Det er mange årsaker til at Skype har blitt så populært, blant annet bedre lydkvalitet og mindre problemer med brannvegger enn med IP-telefonimulighetene i Messenger og andre programmer, forteller mange brukere.

Mange har derfor trodd at Live Messenger som ble lansert i juni og kommende tilleggstjenester skulle angripe Skype, men det ser ikke ut til å slå til.

For Skype blir fremdeles alene om en helt kritisk funksjon - å kunne søke etter personer du vil ringe. Skal du kontakte noen, kan du søke i en katalog over alle Skype-brukere og det med svært detaljerte søkemuligheter - du kan søke på kjønn, land, fylke, by og aldersggrupper, noe som er nyttig hvis den du vil finne har et vanlig navn.

Slik er det ikke i Messenger. Der må du kjenne brukerens Messenger ID og eller bli invitert av den andre parten. Og slik vil det stort sett forbli, det forteller Helge Birkelund i Microsoft Norge på spørsmål fra digi.no.

Det følger ikke med noen søkemulighet i Live Messenger og det kommer heller ikke slik mulighet i tjenester som den kommende Live Contacts.

Årsaken er sikkerhet - at brukere ikke skal bli oppringt eller kontaktet av fremmede og spammere, forteller Birkelund til digi.no.

Han medgir at en søkemulighet hadde vært nyttig, men forteller at Microsoft har prioritert sikkerheten for sine brukere.

Det vil dog være noen Messenger-brukere som man kan søke på. De som oppretter en hjemmeside på Microsoft sosiale nettverkstjenstene, MSN Live Spaces, vil kunne velge om de vil gjøre adressen sin søkbar for andre Spaces-brukere. Brukere som oppgir at de er under 18 år får ikke lov til å gjøre offentliggjøre MSN-IDen sin av sikkerhetshensyn, forteller Birkelund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.