KARRIERE

Microsoft Norge ansetter ny sjef

Den nye toppsjefen har solid erfaring fra IT-bransjen.

5. okt. 2009 - 11:25

Microsoft Norge har i praksis stått uten administrerende direktør en periode, etter at Knut Morten Aasrud forlot skuta i sommer.

Han gjorde opprykk oppover i Microsoft-systemet, slik så mange nordmenn har gjort før ham. Aasrud leder nå selskapets aktiviteter innen telekom, media og IT-tjenester i hele EMEA-området.

I flere måneder har programvaregiganten lett etter etterfølgeren, og i dag ble det endelig klart hvem som overtar en av landets mest prestisjefulle IT-toppjobber.

Hege Skryseth er utnevnt til ny administrerende direktør i Microsoft Norge. Hun kommer fra stillingen som leder for Geodata og konsernsjef for Geogroup.

Skryseth har over 20 års erfaring fra IT-bransjen og kjenner selskapet hun nå skal lede godt fra før. Fra 1992 til 2004 hadde hun flere ulike roller i Microsoft Norge, sist som leder av storkundeavdelingen.

Hege Skryseth skal lede Microsoft Norge.
Hege Skryseth skal lede Microsoft Norge.

- Dette er en enestående mulighet, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med nye og gamle kolleger. Microsoft har en unik posisjon i IT-bransjen, og teknologien som utvikles av Microsoft og samarbeidspartnerne har stor betydning for utviklingen i resten av samfunnet, sier Skryseth i en pressemelding.

Den påtroppende Microsoft-sjefen har i lang tid engasjert seg sterkt for å sikre IT-næringen gode rammebetingelser, blant annet som deltaker ved IT-ministerens rågivende e-Norge-forum og som nestleder for styret i bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

- IT-bransjen er Norges tredje største næring og den næringen som har størst betydning for produktivitetsutviklingen i offentlig og privat sektor. Jeg er overbevist om at vi som næring har mulighet til å spille en avgjørende rolle i utviklingen av kunnskapssamfunnet. I min nye rolle ønsker jeg å bidra til formidle dette og til å sikre rammebetingelser som bidrar til utviklingen av IKT-bransjen, sier Skryseth.

Hege Skryseth begynner i sin nye rolle umiddelbart etter nyttår.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.