RESULTATERFINANS

Microsoft Norge doblet CRM-salget

Store kunder bruker stadig mer penger på programvare fra Knut Morten Aasrud og Microsoft Norge.

28. jan. 2008 - 08:56

Microsoft leverte kvartalstall som imponerte aksjemarkedet på slutten av forrige uke. Det resulterte i en kraftig stigning på børsen.

Det går også godt for Microsoft i Norge. Ifølge Finansavisen var det først og fremst i markedet for forretningsapplikasjoner at programvaregigantens norske datterselskap fosset frem i fjor. Salget av CRM-lisenser økte med mer enn 100 prosent, og salget av ERP-systemer steg med 22 prosent.

- Flere av våre store kunder øker hos oss. Mange har brukt 50-60 prosent mer på Microsoft-teknologi det siste kvartalet i forhold til tidligere, sier Knut Morten Aaserud, administrerende direktør i Microsoft Norge, til Finansavisen.

Det er turbulente tider på verdens børsmarkeder for tiden. Microsofts aksjekurs har gått opp og ned, men har vært mer stabil enn resten av IT-aksjene. Aasrud er ikke bekymret for programvaremarkedets fremtid.

- Selv ikke Microsoft er imun mot sterke Makroøkonomiske trender, men vi mener at vi har en sterk global posisjon som oppveier nedgang i enkelte markedet. Vi tror også at det globale programvaremarkedet vil fokse mer enn den globale økonomien, sier Aaserud til Finansavisen.

Aasrud tror også at Microsoft Norge vil vokse kraftigere enn moderselskapet i tiden fremover.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.