FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft Norge girer opp mot Blink

Microsoft Norge lanserer nå den andre Live-tjeneste for å konkurrer tettere med Dagbladets Blink.

2. aug. 2006 - 10:42

Såkalte sosiale nettverkstjenester er det uten sidestykke heteste temaet i internett-bransjen om dagen, ledet ann av oppkjøpet og det ekstreme veksten til MySpace.com.

Her i Norge er Dagbladet og deres Blink markedsleder, men nå girer Microsoft opp et hakk med en større oppgradering av sin MSN Spaces-tjeneste de kaller Microsoft Windows Live Spaces.

Dette er den andre av de oppdaterte/nye "Live"-tjenestene Microsoft lanserer i norsk språkdrakt .

- Vi har utviklet Windows Live Spaces for å kunne tilby over en halv million nordmenn en rekke verktøy som hjelper de å uttrykke seg og fortelle sin historie på nett. Lanseringen innebærer også forbedrede sikkerhetsfunksjoner slik at brukeren operer i et så trygt miljø som mulig forteller Helge Birkelund, ansvarlig for Windows Live i Microsoft.

Den nye tjenesten inkluderer en sosialiseringstjeneste utviklet for å tillate brukere å oppdage og komme i kontakt med nye venner og venners venner gjennom allerede etablerte kontakter. Brukerne får muligheten til å fortelle sin historie og reflektere sin personlighet gjennom blogginnlegg, fotografier, musikkfiler og lister.

Etter oppgraderingen som ble gjennomført i natt kan brukerne også lage personlige verktøy i form av gadgets, som kan legges til deres Space.

Windows Live Spaces er tett integrert med Microsofts oppdaterte lynmelder, Windows Live Messenger, og brukerne kan starte en chat fra sitt space.

For å sikre personvernet til brukerne har Microsofts oppgraderte tjeneste en en funksjon som gir brukerne muligheten til å sette opp hvem som kan kontakte dem, se profilinformasjonen og hvem som er kontakter. For brukere under 18 år er standardinnstillingen satt til at bare brukere fra kontaktlisten i Live Messenger får kontakte dem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.