Microsoft Norge-sjef tjente 50 millioner kroner

Microsoft Norge-sjef Ole Morten Settevik er fornøyd og trer av etter syv år - 50 millioner kroner rikere.

Microsoft Norge-sjef Ole Morten Settevik er fornøyd og trer av etter syv år - 50 millioner kroner rikere.

Microsoft Norge har i dag byttet sjef. Ole Morten Settevik går av og erstattes av Birger Steen, som var inntil nylig sjef for Scandinavia Online-konsernet.

Ole Morten Settevik har vært sjef i Microsoft Norge i syv år og mente at det var på tide å gå videre.

En av årsakene til dette er at han nå har fått nedbetalt huset - og litt til. For i de syv årene han har vært sjef, har Microsofts aksjekurs gått til himmels og Settevik har fått sin del av oppturen.

- Skatteloven her i Norge har gjort at Microsofts vanlige opsjonsprogram ikke har fungert her i Norge. Derfor har jeg fått en ganske høy lønn basert på resultater. Til sammen har jeg tjent rundt 50 millioner kroner i de syv årene. Særlig dotcom-årene 1999 og 2000 var veldig bra, forteller Settevik til digi.no.

Omsetningen i Microsoft har da også eksplodert siden 1995. Det året solgte selskapet for 170 millioner kroner og i år har man budsjettert med 1,3 milliarder. Selskapet har også rom for høy lønn - Microsoft har en margin i et vanlig kvartal på rundt 40 prosent.

- Jeg følte selv at jeg måtte gjøre noe nytt. Jeg fikk tilbud fra Microsoft om jobber i Paris eller London, men jeg har barn på skole og synes flytting er uaktuelt, forteller han til digi.no.

Settevik informerte sine sjefer allerede i august og disse signerte kontrakt med Birger Steen (bildet t.v.) i desember - altså like etter at SOL ble kjøpt opp av Eniro.


Nå ønsker Settevik seg jobb i et norsk selskap, kanskje børsnotert.

Til toppen