Microsoft Norge utvider staben

Microsoft-sjef Birger Steen opplever sterk vekst i Norge og ansetter flere nye medarbeidere.

Microsoft-sjef Birger Steen opplever sterk vekst i Norge og ansetter flere nye medarbeidere.

Mens Dow Jones i dag melder at Microsoft må kutte 93 stillinger globalt, ruster Microsoft Norge opp og ansetter 13 nye hoder.

Stillingene i Norge skal i hovedsak besettes innen salg, teknisk rådgivning, sikkerhet og systemarkitektur.

– Vi opplever stor etterspørsel spesielt inne portalløsninger og skreddersydde forretningsløsninger (business intelligence), sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. til digi.no.

Han forteller at Norge oppnådde en tosifret vekst ifølge resultatpresentasjonen i sommer og er det landet som har gjort det best i Vest-Europa. Administrerende direktør Birger Steen har lykkes å styrke interne prosesser og jobbet systematisk i alle ledd i løpet av de to årene han har styrt Microsoft, mener Lindbæk.

Han stiller seg uforstående til at det er nettopp innen Windows Server Division Microsoft sentralt kutter stillinger.

– Her i Norge har denne forretningsenheten gått bra med mye oppgraderinger fra NT-servere til Windows 2003 servere, sier han.

Dow Jones melder at det er stillinger innen test og brukerstøtte på Microsoft Windows server som er blitt rammet. Dette er typiske stillinger som er blitt tjenesteutsatt til India.

    Les også:

Talskvinne Tami Begasse nekter for at kuttene er blitt gjort for å spare kostnader.

– Utviklingen av forretningsenheten har resultert i organisasjonsmessige endringer, sier hun.

Hun tilføyer at 44 nye jobber har blitt skapt i divisjonen som følge av tjenesteutsettingen. Dermed vil det «bare» være 49 stillinger som blir borte.

Til toppen