Microsoft Norge vokser i ukjent fart

Regnskapstall for Microsoft Norge viser at selskapet øker sin andel av IT-budsjettene.

Regnskapstall for Microsoft Norge viser at selskapet øker sin andel av IT-budsjettene.

Microsoft er et av flere selskaper i IT-bransjen som ikke følger vanlig regnskapspraksis. Selskapet importerer ikke og selger ikke sine produkter på vanlig måte - Microsoft Norge selger sin programvare på kommisjon og omsetningen blir derfor bare en mindre del av det som er den samlede prislappen kundene i Norge betaler.

Den fulle omsetningen i Norge og andre europeiske land ble og blir fremdeles etter alt å dømme bokført i Microsoft Nederland. Hvordan det går med Microsoft tåkelegges dessuten av at selskapet har avvikende regnskapsår.

Microsoft avsluttet regnskapsåret 2004 allerede 1. juli 2004. Tallene som nå kommer på bordet er altså mer enn et år gamle, men er altså de ferskeste som finnes.

Hvordan det gikk med Microsoft Norge i 2004 sier derfor ikke regnskapet så mye om. Men at salget løfter seg er hevet over tvil. Omsetningen endte på 311 millioner kroner, en vekst på 16 prosent fra 2003, skriver Finansavisen. Norges-kontoret rapporterer et overkudd før skatt på 69,2 millioner kroner for 2004.

Microsoft vil ikke ut med den ekte omsetningen eller den nøyaktige veksten, for veksten på 16 prosent i kommisjon kan for eksempel skyldes endringer i rutiner og avregning. Men digi.no får bekreftet at Microsoft vokser godt.

- Vi hadde en tosifferet vekst og vokser dermed hurtigere enn markedet, røper informasjonsdirektør Jannik Lindbæk Jr overfor digi.no.

Når man så sammenligner med den fem prosent veksten det norske IT-markedet løftet seg med i 2004, er det klart at Microsoft spiser stadig større andeler av de norske IT-budsjettene. Hva som er økte priser, hva som er flere kunder og hva som er nye satsningsområder er det dog ikke offentlig.

Til toppen