Microsoft: Norsk pakke for småbedrifter

- Over 200.000 norske bedrifter har færre enn 100 ansatte. De representerer en million arbeidsplasser og 400.000 PC-er. Derfor har vi satt sammen en pakke med den programvaren de trenger mest, sier Yngve Kirkeby i Microsoft Norge.

Det dreier seg om et felles nordisk prosjekt. Microsoft har undersøkt forholdene for småbedrifter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og kommet fram til at man vil tilpasse en småbedriftspakke til hvert land. Pakkene er integrerte, lett å installere, og henger sammen med Microsofts øvrige programvare. Plattformen er Windows 95. Pakken er døpt Office 97 Small Business Edition. Office-pakken har fra før variantene standard og Pro.

- Fra standardpakken har vi tatt med tekstbehandleren Word 97, regnearket Excel 97, informasjonshåndtereren Outlook 97 og publiseringsredskapet Publisher 97, sier Kirkeby som har ansvaret for denne pakken i Norge. - Vi har lagt til nettleseren Internet Explorer i versjon 3, samt den norske kontaktstyreren GuruManager. Pakken inneholder dessuten tre måneders Internett-abonnement gjennom Telenor.

Pakken skal være tilgjengelig hos forhandlere fra 29. september. En full pakke kommer på rundt 4400 kroner. Mer interessant er oppgraderingsprisen.

- Har du en eller annen tekstbehandler fra før, faller du høyst sannsynligvis inn under oppraderingsordningen vår, sier Kirkeby. - Vi regner med at opptil 90 prosent av salget vil gjelde oppgraderingspakken til 2890 kroner. Storparten av det som er igjen, vil gå gjennom OEM-avtaler, det vil si PC-leverandører som bunter sine maskiner med vår programvare. Da vil du kunne kjøpe med hele pakken ferdig installert

Det kan virke overraskende at et presentasjonsverktøy som PowerPoint ikke er med.

- Våre undersøkelser tyder på at behovet ikke er der, sier den nordiske ansvarlige for denne satsningen, Niels Bertelsen.

- Markedsføring spiller en stor rolle for småbedrifter, og det viser seg at Publisher er det programmet som best ivaretar behovet.

Bertelsen demonstrerer hvor enkelt det er å lage en kort serie med informative og tiltalende nettsider ved hjelp av Publisher, og understreker at hjemmesider inngår i Internett-abonnement gjennom Telenor.

- Den norske pakken inneholder til og med en guide som hjelper deg å legge ut siden når den er ferdig, sier Bertelsen.

Bertelsen forteller videre at Microsoft kommer til å opprette et eget nettsted for norske småbedrifter. Nettstedet vil inneholde informasjon om juridiske og andre forhold som angår småbedrifter spesielt, med en rekke pekere til andre nettsteder med relevante og mer detaljerte opplysninger. Et tilsvarende nettsted er opprettet i Sverige på http://www.microsoft.com/sverige/smallbiz. Nettadressen for det norske nettstedet blir sannsynligvis http://www.microsoft.com/norge/smallbiz.

- Som ledd i vår satsning på småbedrifter kommer vi om kort tid til å offentliggjøre et samarbeid med bransjeorganisasjoner, avslutter Bertelsen.

Til toppen