FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft nøytral om framtidig DVD-format

Til tross for samarbeid med HD DVD-tilhengeren Toshiba, ønsker ikke Microsoft å ta stilling i rivaliseringen om en DVD-etterfølger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2005 - 12:04

Som følge av den nylige annonseringen om utvidet samarbeide mellom Microsoft og Toshiba om utvikling av forbrukerelektronikk med utgangspunkt i Windows CE og det optiske lagringsformatet HD DVD, i tillegg til rykter om mulig støtte for det samme formatet i den kommende spillmaskinen Xbox 360, sier Microsoft nå at selskapet forholder seg nøytralt i spørsmålet om hvilket av de to formatene HD DVD og Blu-ray Disc selskapet mener bør bli DVD-ens høyoppløste etterfølger.

Dette forteller en talsperson for Microsoft til nettstedet Tom's Hardware Guide.

En rekke nyhetstjenester har denne uken spekulert i om framtidige utgaver av Xbox 360 ville inkludere støtte for HD DVD. Microsofts talsperson kommenterer ryktene på følgende måte:

- Det er ikke blitt gjort noen annonsering om høyoppløsning, optiske formater for Xbox 360. Vi holde valgmulighetene åpne på dette tidlige stadiet av formatkrigen.

    Les også:

Ryktene skal ha oppstått som følge av en uttalelse fra Bill Gates denne uken, hvor han sier at selskapet ser på om framtidige utgaver av Xbox 360 vil ta i bruk ytterligere funksjonalitet i form av en HD DVD-spiller eller noe annet.

Talspersonen for Microsoft sier videre at DVD er det optimale formatet for høyoppløsning spill i dag. Mer data skal kunne lagres på platene enn tidlige, fordi Xbox 360 med økt regnekraft i forhold til dagens utgave, i større grad vil ha muligheter til å dekomprimere innholdet på tilstrekkelig kort tid. Talspersonen påpeker også at de nye formatene per i dag har lavere overføringshastighet enn dagens DVD-spillere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.