FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft nye grafikk-pakker nærmer seg

Microsoft skal snart lansere tre helt nye grafikkpakker. Du kan nå prøve to av de neste ferdige versjonene.

Microsoft har over årene bredd sine produkter til stadig nye markeder og har snart et mer eller mindre komplett tilbud til PC-brukere. For selskapet arbeider med å tett to av sine store hull - sikkerhet og grafikk.

Nå nærmer hvertfall grafikk-lanseringene seg. Microsoft skal lansere ikke mindre enn tre pakker i et forsøk på å utfordre Adobes stadig sterkere stilling. Adobe kjøpte nylig Macromedia og deres Flash-produkter som brukes til å lage veldig mye av det som finnes av interaktiv grafikk på nettet. I tillegg er Adobe markedsleder på bildebehandling (Photoshop), tegning (Illustrator) og grafisk desing (Indesign).

Når Microsoft skal lansere sine Expression-pakker er ikke offentliggjort, men i går slapp selskapet to nesten ferdige versjoner av Expression Interactive Designer og Expression Graphic Designer. Microsoft kaller beta-versjonene for Community Technology Preview.

    Les også:

Interactive Designer har tidligere vært kjent som Sparkle og er en konkurrent til Flash. Pakken skal la brukere designe animasjoner og klikkbar grafikk på nettsteder og i programvare.

Microsoft la også i går en ny betautgave av Acrylic, det foreløpige navnet på den kommende grafikk-, tegne- og illustrasjonsverktøy. Acrylic er basert på et grafikkprogram som heter Expression, som Microsoft fikk rettighetene til i forbindelse med oppkjøpet av Hong Kong-baserte Creature House i 2003.

Microsoft er foreløpig ikke klar med noen offentlig beta-versjon av sin tredje Expression-pakke, Web Designer, også kalt "Quartz".

Begge beta-versjonene kan lastes ned av alle som vil. Her finner du Sparkle og her finner du Acrylic.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.