FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft nye grafikk-pakker nærmer seg

Microsoft skal snart lansere tre helt nye grafikkpakker. Du kan nå prøve to av de neste ferdige versjonene.

26. jan. 2006 - 12:24

Microsoft har over årene bredd sine produkter til stadig nye markeder og har snart et mer eller mindre komplett tilbud til PC-brukere. For selskapet arbeider med å tett to av sine store hull - sikkerhet og grafikk.

Nå nærmer hvertfall grafikk-lanseringene seg. Microsoft skal lansere ikke mindre enn tre pakker i et forsøk på å utfordre Adobes stadig sterkere stilling. Adobe kjøpte nylig Macromedia og deres Flash-produkter som brukes til å lage veldig mye av det som finnes av interaktiv grafikk på nettet. I tillegg er Adobe markedsleder på bildebehandling (Photoshop), tegning (Illustrator) og grafisk desing (Indesign).

Når Microsoft skal lansere sine Expression-pakker er ikke offentliggjort, men i går slapp selskapet to nesten ferdige versjoner av Expression Interactive Designer og Expression Graphic Designer. Microsoft kaller beta-versjonene for Community Technology Preview.

    Les også:

Interactive Designer har tidligere vært kjent som Sparkle og er en konkurrent til Flash. Pakken skal la brukere designe animasjoner og klikkbar grafikk på nettsteder og i programvare.

Microsoft la også i går en ny betautgave av Acrylic, det foreløpige navnet på den kommende grafikk-, tegne- og illustrasjonsverktøy. Acrylic er basert på et grafikkprogram som heter Expression, som Microsoft fikk rettighetene til i forbindelse med oppkjøpet av Hong Kong-baserte Creature House i 2003.

Microsoft er foreløpig ikke klar med noen offentlig beta-versjon av sin tredje Expression-pakke, Web Designer, også kalt "Quartz".

Begge beta-versjonene kan lastes ned av alle som vil. Her finner du Sparkle og her finner du Acrylic.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.