BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft: Nytt filformat i SQL Server 7

Et nytt filformat i den kommende versjon 7 av Microsoft SQL Server krever at kunder må sette av flere dager til å oppgradere sine databaser. Det kan skape problemer for virksomhetskritiske applikasjoner.

Eirik Rossen
31. okt. 1997 - 17:27

Motivet for å innføre et nytt filformat, er behovet for å få til låsing på post-nivå framfor tabellnivå, sier produktansvarlige Jim Eule hos Microsoft til Computer Reseller News.

Låsing er en egenskap databaser må ha for å hindre flere samtidige brukere fra å korrumpere data ved å oppdatere den samme posten hver for seg. Oracle har hatt låsing på post-nivå siden versjon 6 ble introdusert i 1987. Ti år seinere er dette blitt en nøkkelfaktor i oppgraderingen av Microsofts konkurrerende verktøy.

Endringen av filformatet i et stort databaseverktøy er et omfattende prosjekt, og kan bidra til å forklare hvorfor SQL Server 7 er forsinket.

Endringen påfører også kundene et stort prosjekt, nemlig å oppgradere sine databaser til det nye filformatet. Eule uttaler at dette kan ta dager, selv med et hjelpemiddel Microsoft er i ferd med å utvikle. Han legger til at Microsoft vil selv ta hånd om denne oppgraderingen ved de "1000 største SQL Server-installasjonene".

Beta to av SQL Server 7 vil sendes ut i løpet av første kvartal neste år. Den vil følges opp av enda en beta, før produktet gjøres kommersielt tilgjengelig, antakelig en gang i annet halvår 1998 - noe Microsoft ikke vil bekrefte, ifølge Computer Reseller News.

Forbedringene i SQL Server 7, utenom låsing på post-nivå, omfatter flere tiltak for å øke ytelsen og bedre skalerbarheten. En interessant nyhet blir evnen til automatisk å variere diskplassen som settes av til databasen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.