Microsoft offentliggjør pris og lanseringsdato for Xbox

Dataspillgigantene tørner sammen i et bikkjeslagsmål i Los Angeles denne uka når Electronic Entertainment Expo går av stabelen. Både Sony, Nintendo og Microsoft ventes å avsløre nye detaljer i sine spillstrategier.

Det som det knyttes størst forventninger til er Microsofts ventede presentasjon av lanseringsdato og pris på sin nye spillmaskin Xbox. Analytikere sier til CNET News.com at de forventer Xbox vil konkurrere i pris med Sonys PlayStation 2 - det vil si maksimalt 300 dollar - som er blitt en slags benchmark på nivået en bør legge seg på for å ha håp om å komme seg inn i det sterkt konkurranseutsatte spillmarkedet.

Xbox skal være ferdig 'spekket' og loves å komme med en Intel-prosessor på 733 MHz (Pentium III), grafikkmotor fra NVIDIA Corporation på 250 MHz, fire kontrollere, 10 gigabyte harddisk, et minnekort på åtte megabyte, DVD-spiller og 64 MB minne.

Microsoft Corporation har tidligere signalisert "høsten 2001" som lanseringstidspunkt for sin nye spillmaskin, men denne uka ventes altså selskapet å komme med en nærmere presisering av tidspunktet.


Microsoft må imidlertid regne med sterk konkurranse om oppmerksomheten fra Nintendo som ifølge amerikanske medier vil benytte Electronic Entertainment Expo (E3) til å presentere nye detaljer rundt sin kommende spillkonsoll GameCube, samt en ny videoteknologi.

Foruten de to nevnte - Microsoft og Nintendo - vil også Sony bli tildelt taletid under keynote-delen på åpningsdagen, torsdag. Eventuelle nyheter fra de tre aktørene vil imidlertid bli offentliggjort dagen før under selskapenes respektive pressekonferanser, skriver CNET News.com som allerede spekulerer i at Sony vil legge ytterligere prispress på Microsoft ved å varsle nye prisjusteringer på mellom ti og tjue dollar på sin snart ett år gamle PlayStation2-konsoll.

Ifølge den amerikanske teknologiavisen ventes Microsoft å tape 125 dollar for hver Xbox de selger, noe som gjør at selskapet neppe er særlig innstilt på å kutte den planlagte prisen vesentlig mer. Microsoft planlegger å subsidiere maskinvaren i håp om å ta igjen "lånet" til kundene gjennom økt salg av spillprogramvaren. Som en generell betraktning kan det anføres at det fort blir penger av en prisreduksjon på 20 dollar per maskin når du selger flere millioner maskiner...

Til toppen