Microsoft offentliggjør spillmaskin på fredag

Ifølge svært så håndfaste rykter, skal Bill Gates på fredag avduke selskapets planer for en ny spillmaskin.

Ifølge svært så håndfaste rykter, skal Bill Gates på fredag avduke selskapets planer for en ny spillmaskin.

På fredag vil Bill Gates avduke Xbox, Microsofts nye spillmaskin, på en spillutviklerkonferanse i California. Dette skriver avisen San Jose Mercury News etter å ha snakket med flere Microsoft-ansatte.

Ryktene om at selskapet ønsker å lage en PC-lignende spillmaskin har gått lenge. Motivasjonen er ganske enkel: Microsoft vant slaget om datamaskinene som står på skrivebordet, nå kommer slaget om stua i den vestlige verden.
Les om Microsofts planer og konkurrentene:
Microsoft: Spillmaskin til 149 dollar
Microsoft planlegger spillmaskin
Nesten én million PlayStation2 på to dager
Sega Dreamcast er en suksess
Men det er bare en offentliggjøring av planene som kommer på fredag. Maskinen kommer trolig ikke i salg før til neste år. En lansering i 2001 vil i tilfelle presse prisene på komponentene Microsoft planlegger å bruke ned til et nivå der Xbox forhåpentligvis kan konkurrere med Sony Playstation og Sega Dreamcast.


Ikke overraskende planlegger Microsoft å lage en variasjon av PCen, maskinen selskapet kjenner best. Der andre spillmaskiner bruker mest penger på grafikkortet, skal Microsoft-maskinen få en kraftig Intel-prosessor og en spesialtilpasset versjon av Windows.

Dette skal gjøre det mulig å kjøre PC-spill på maskinene, noe som vil gi Xbox et stort fortrinn. Ifølge San Jose Mercury News saster Microsoft på en 600 Mhz Pentium II eller III-prosessor og 128 Mb minne.

Men for å konkurrere med Sony og Sega, må Microsoft ned i en pris på 200-300 dollar.

Til toppen